Sopron és környéke

2018.08.22. 10:13

Kalandozásra hívnak Matemivel és Atomyval - A Soproni Egyetem is részt vesz a Strand Fesztiválon

A Soproni Egyetem idén is részt vesz a Strand Fesztivál Civilpartjának programjában. Az egyetem által fejlesztett, különleges, kiterjesztett valóság applikáció bevonásával több ezer fiatalnak mutatják be a természettudományok szépségét.

kisalfold.hu

A Soproni Egyetem által tervezett és most már élesben futó Matemi program keretében azt a célt tűzték ki maguk elé a szakemberek, hogy az eddigieknél is több általános és középiskolás fiatallal kedveltessék meg a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai tantárgyakat. Ennek érdekében könnyen érthető, izgalmas kerettörténetet találtak ki, amelyben egy Matemi nevű kisfiú elindul megmenteni a világot az elbutulástól, idővel Atomy professzorral az oldalán.


 A kiterjesztett valóság (augmented reality, röviden AR) a szabad szemmel látható valóság olyan virtuális kibővítése, amikor a felhasználó valamely mobileszközön kamerája segítségével tájékozódik a valós világban úgy, hogy a készülék képernyőjén egy virtuális világ elemeit láthatja a valóság elemeire épülve. A program segítségével komolyabb problémák, tudományterületek is megismertethetők „játszva tanulással".

A programmal ismerkedők ügyességi és logikai társasjátékban, oktatójátékokban vehetnek részt.

A Strand Fesztivál Civilpartján „személyesen" is találkozhatnak Matemivel és Atomyval az érdeklődők. Matemi a soproni VOLT Fesztiválon mutatkozott be nagy sikerrel.


Atomy professzor önismereti, belső utazásra invitál, amely során mindenki rájöhet, hogy melyik terület áll hozzá a legközelebb. Emellett szabadtéri, ügyességi és logikai társasjátékban és oktatójátékokban vehetnek részt a fiatalok.


Akit bővebben érdekelnek a programok és az applikáció, annak természetesen érdemes ellátogatnia a Soproni Egyetem honlapjára (www.uni-sopron.hu) vagy az intézmény Facebook-oldalára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!