Sopron és környéke

2018.05.02. 17:29

Szakmai napot tartott a Benedek Elek-kar

A családok éve alkalmából rendezték meg a gyermeknevelők szakmai napját a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán. A telt házas rendezvény állásbörzével zárult.

Várhelyi Vivien

 

– A kisgyermeknevelők a szülőkkel együtt okítják a rájuk bízott apróságokat, ezért is rendezzük a családok évében ezt a programot – foglalta össze a Benedek-kar szakmai napjának legfőbb üzenetét dr. habil Varga László dékán, főszervező. 


A rendezvényen dr. Héjj Andreas egyetemi tanár „Az intézmények légköre és a felfedezés öröme" címmel tartott előadást. Bemutatta, mennyire fontos a pozitív visszajelzés és a megfelelő családi légkör. Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta és klinikai szakpszichológus az „Együttműködés szülő, pedagógus, intézmény, gyermek között" című előadásán azokról a tipikus hibákról beszélt, melyeket a szülő, gyermek és pedagógus kapcsolatrendszerben el szoktak rontani. A helyes módszerre is adott ötleteket.


A szakmai nap részeként játszószőnyeg-kiállítás nyílt az I. évfolyamos óvodapedagógus-, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő hallgatók munkáiból, amiket május 12-ig lehet megtekinteni a kar Ferenczy János utcai épületében. A tizenhat szőnyeget adományozási céllal készítették a fiatalok, a kiállítás után az egyetem gyakorlóóvodái, a város bölcsődéi, a GYIK Rendezvényház, valamint az evangélikus egyházközség baba-mama köre kapja. 


A rendezvény állásbörzével zárult, ahol a végzős hallgatók tizenegy – Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom és Zala megyei – óvodával ismerkedhettek meg. Kissné Zsámboki Réka szervező elmondta, a program célja az volt, hogy a munkát kereső hallgatók és az óvodák egymásra találjanak, hiszen nagy a hiány a fiatal pedagógusokból. Ez alkalommal a hagyományos álláshirdetésnél sokkal személyesebb, közvetlenebb kapcsolat alakulhatott ki közöttük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!