Sopron és környéke

2018.05.23. 11:17

Megújul a geodéziai kutatóintézet Sopronban

Jó ütemben halad a Csatkai utcai geodéziai kutatóintézet komplett felújítási munkálata.

kisalfold.hu

– A kivitelezők a hatszázmillió forintos beruházás során a belső tereket átalakítják, így például száz-száz fős befogadóképességű, korszerűen felszerelt konferencia- és előadótermeket hoznak létre. A projekt a terv szerint halad. A napokban a szakemberek felállványozták az egész tömböt: elkezdődött az épület külső megszépítése is. Ehhez szálcementes burkolatot használnak, ami tartós és esztétikus – közölte érdeklődésünkre Wesztergom Viktor, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézetének igazgatója.


Hozzátette: a hetvenes években létrehozott épület korszerűsítése nyomán az MTA soproni szellemi műhelye az eddiginél is komolyabb hazai és nemzetközi szerepvállalásra lesz képes. A kivitelezés határideje július 30.

A kutatóintézet udvar felőli épületrészét szinte teljesen új burkolat fedi már, s az utcafronti részen is dolgoznak a kivitelezők. Fotó: Gosztonyi

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!