Sopron és környéke

2018.05.08. 09:00

Gyermekeket is várnak a sarródi művésztáborba

Már fogadják a jelentkezéseket a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor július 26-augusztus 4. közötti eseménysorára. Újdonság, hogy a 8-14 éves gyermekek számára külön tábort szerveznek július elején.

Gosztonyi Miklós

– Sok szülő kérdezte korábban, gyermekeknek miért nem szervezünk alkotó- és művésztábort? Ezt az igényt mérlegelve döntöttünk úgy, hogy idén július 2–6-ig bejárós képzőművészeti tábort rendezünk 8–14 éves gyermekek részére a sarródi Ferenczi művelődési házban – közölte Hetlinger Júlia. A Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor vezetője részletezte: a „Kalandozás a színek világában" című ötnapos programot Rozmán Zoltán festőművész irányítja. A foglalkozásokon – többek között – szabadtéri vázlatokat készítenek, színkeverési gyakorlatokat végeznek, a színek kölcsönhatását vizsgálják, s különféle technikai megoldásokkal ismerkednek meg a gyerkőcök. Elsődleges cél a gyermekek képességeinek, tehetségének feltárása és intenzív fejlesztése. A jelentkezéseket június elsejéig várják a [email protected] e-mail-címen vagy a +36-30/611-6295-ös telefonszámon. 

 

Hetlinger Júlia elmondta, már fogadják a jelentkezéseket.

Hetlinger Júlia elmondta, már fogadják a jelentkezéseket.


– A felnőttek július 26-án kezdődő alkotótáborába a szállást kérőknek június 1-jéig, a bejáróknak június 15-ig fogadjuk a jelentkezését – folytatta Hetlinger Júlia. – Immár huszonhetedik alkalommal érkezhetnek Sarródra a képzett vagy műkedvelő, az alkotás iránt elkötelezett érdeklődők, hogy a művésztáborban képezzék tovább stílusukat, finomítsák technikájukat. A táborban Baranyai Ildikó iparművész, Rozmán Zoltán, Kopek Rita, Zsóka László festőművészek adják át tudásukat. A program Hidegségen, Grubits János fafaragóművész pajtájában hagyományőrző foglalkozással nyílik, s a résztvevők a tíz nap során a sarródi Kócsagvárba, Sopronba és Ausztriába is ellátogatnak. Az elméleti tudásuk pedig olyan tárgykörrel bővül majd, mint a tapasztalati látszattan, a színperspektíva és a plain air festészet alkalmazása, vagy az akril-, az olaj- és az akvarellfestészet műhelytitka.Augusztus 4-én, a tábor zárásaként „Múzsák a zene és a festészet tükrében" címmel rendezünk zenei esttel egybekötött kiállítást – vázolta a tábor gazdag eseménysorát a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!