Sopron és környéke

2018.04.26. 09:03

Kislányt harapott meg a kutya Répcevisen, mentőhelikopter vitte el a súlyos sérültet

Súlyos sérülésekkel mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba azt a kislányt, akit kutya mart meg Répcevisen a hétvégén. Szerencsére a nyolcéves gyermek túlélte a harapásokat.

kisalfold.hu

Mindenki hallott a szomorú balesetről Répcevisen, de senki sem tudja konkrétan, mi történt. Ennek oka elsősorban az, hogy a kutyatámadás áldozatává vált második osztályos kislány, illetve családja csak nemrég költözött a faluba, nem ismerik őket. Az albérlet, ahol az anya két lányával él, a település csaknem legszélső háza, a terasz tisztára söpörve, a mosott ruha hófehéren világít, de a csengetésre sem mozdulnak a leeresztett redőnyök.


– Nincs itthon senki – mondja az egyik szomszéd –, a kislány mellett van az anyuka a kórházban – árulja el.


Az édesanya nem mozdul gyermeke mellől, a szombathelyi kórházban vannak, de az utcában úgy tudják, a kislány már jobban van.

A répcevisi utcák csendesek, a nyugodt falunak ebben a részében a legtöbb ház elé még kaput, kerítést sem építettek.

A hatóságok nem adhatnak információt az esetről, annyit tettek, hogy megerősítették: igen, egy kislányt kutyaharapásokból származó súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Répcevisen úgy tudják, a kislány nagyon szereti az állatokat, több más gyerekkel ment a sokadik szomszédba játszani, ahol meg akarta simogatni a megkötött ebet... Kopogtattunk a gazdánál is, de zárt ajtókat találtunk.


A megyei rendőr-főkapitányság megkeresésünkre annyit közölt, hogy a répcevisi ügyben a Soproni Rendőrkapitányság folytat nyomozást gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. „Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárás még folyamatban van, ezért az ügy további részleteiről – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni" – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!