Sopron és környéke

2018.03.26. 12:46

Püspöki áldás az aulára Hunyadi János iskolában Sopronban

Gyerekek szavaltak, énekeltek, sőt, volt, aki saját költeményét mondta el, de még a tanárok is dalra fakadtak - nem is akárhogy - pénteken a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola aulaavatóján.

kisalfold.hu

Az iskola új közösségi térrel bővült, amiről Rajnai Károly igazgató elmondta: a szülőket és gyermekeiket illeti a köszönet, ők tették ugyanis lehetővé, hogy több mint egy évtized alatt összerakhatták az építkezés árát. – Az első öröm akkor ért bennünket, amikor megérkeztek az építők, a második amikor elmentek – mondta félig tréfásan. Az iskola közössége úgyis tudja, hogy a tervezettnél később fejeződött be a nagy munka, a végeredmény ugyanakkor mindenkit kárpótol.


Szemerei János püspök áldotta meg az aulát, azt kívánva az iskola közösségének, hogy ne csak találkozások és együttlétek helye legyen a tágas tér, hanem olyan hely is, ahol érdemes a jó szóra figyelni, ahol lelkiekben is gazdagodhat mindenki, aki betér.

Az új aula igazi, tágas közösségi tere lesz az iskolának. Fotó: Magasi


A Kisalföld a beruházás megkezdésekor már írt a fejlesztésről, akkor az igazgató elmondta, háromszázmillió forintos önerős beruházásuk eredményeként egy több mint ötszáz négyzetméteres aulával, nyolcvan négyzetméteres szülői váróval bővül az intézmény és teljesen megújult az utcai főbejárat is.

Címkék#Sopron
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!