Sopron és környéke

2018.03.21. 12:55

Hosszú hétvége és húsvéti programok az Esterházyaknál

kisalfold.hu

A kismartoni Esterházy-kastély és Fraknó Vára a soproni határ közelében fekszenek, és a pannon vidék egyik legnagyobb tuisztikai vonzerőjének mondhatók. Mindkét helyszínen Európa-szerte egyedülálló különlegességek és ritkaságok láthatók. A vár a gigantikus fegyvergyűjteményével és a legendásan mély kútjával ámulatba ejti a látogatókat. A kastély a világhírű Haydn Termével és annak lenyűgöző akusztikájával páratlan élményt nyújt.


Húsvéti vásár és programok


Március 24-én és 25-én színes húsvéti vásár fogadja a Fraknó Várába látogatókat. Mindkét nap 10.00 – 17.00 óráig nyílik lehetőség a vár történelmi pincehelyiségeiben a kézműves protékák és a kulináris finomságok között válogatni. A vásárra a belépés ingyenes. Vasárnap marionettelőadás kíséri a vásárt, amelyre jegy a pénztárban váltható, melynek ára 6 euró per fő.


Március 30-án és 31-én Fraknó Várában mindkét napon 13.15 órás kezdéssel Sárkány, Egyszarvú, Húsvéti nyuszi címmel családi program indul: felfedezőtúra, barkácsolás és mese a várban.


A kismartoni Esterházy-kastély szintén ezen a hétvégén mindkét nap 14-től 17 óráig színes, izgalmas húsvéti családi vezetést kínál a kastélyban, a gyerekeket ezen kívül kézműves foglalkozással és pónilovaglással várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!