Sopron és környéke

2018.02.23. 18:00

Főpásztori keresztelőt tartottak Sopronkövesden

A kéthetes Galavics Andriskát keresztelte meg elsőként Veres András megyés püspök a családok éve alkalmából tett felajánlása nyomán. A négygyermekes család örömmel várta a főpásztort a meghitt ünnepre.

Nagy Márta

 

A családok éve alkalmából, a családok, nagycsaládok iránti megbecsülésének kifejezéseként minden negyedik vagy többedik gyermek megkeresztelését személyesen vállalja Veres András megyés püspök. 

Felajánlása az egész Győri Egyházmegyére kiterjed, természetesen akkor, ha ezt a szülők kérik. Veres András ajándékát elsőként a sopronkövesdi Galavics család fogadta el. 

 

A boldog család és a közreműködők, akik által még emlékezetesebb marad az ünnep.

A boldog család és a közreműködők, akik által még emlékezetesebb marad az ünnep.

– András a család negyedik gyermeke. A negyedik ránk bízott csoda – meséli az édesanya, Galavics-Horváth Gabriella. – Legidősebb nővére, Zsóka tavasszal tölti be kilencedik életévét. Mártont szintén tavasszal ünnepeljük, hatéves lesz. Gréta pedig mindjárt négy. A püspöki felhívással a Hitvallás újságban találkoztunk, és a helyi plébánosunknak, dr. Szalai Gábor atyának köszönhetjük a szervezést.


A Galavics szülők vallják, a világon számtalan csodával találkozunk. 


Ezeknek helyet kell adnunk az életünkben, hiszen létünk apró darabkái, amelyek nemcsak akkor adnak örömöt, amikor megtörténnek, hanem később is felidézhetők. Fokozzák az összetartozás érzését. Ezt a keresztelőt is így élték meg.


– Nem tudtuk, hogy mi voltunk az elsők. A püspök atya a keresztelő során említette. Mi nagy megtiszteltetésnek éreztük a lehetőséget. Örömteli esemény volt számunkra, Istentől kapott ajándékként tekintünk rá. András a keresztség által többet kapott, mint bármelyikünk a családban. Nemcsak Krisztushoz kapcsolta őt, hanem életre szóló bizalmat kapott, hogy egyre jobban kibontakozhassék benne Krisztus – tették hozzá a boldog szülők, akik a Kisalföldön keresztül is szeretnének köszönetet mondani minden közreműködőnek, aki hozzájárult a jeles nap szebbé, ünnepélyesebbé tételéhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!