Sopron és környéke

2018.01.08. 11:14

Szerettei a legfontosabbak Babos Tímeának

A hűség napja alkalmából Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése tavaly Civitas Fidelissima díjjal ismerte el Babos Tímeának a városért, annak nemzetközi hírnevéért a tenisz területén végzett kiemelkedő munkáját.

Páder Vilmos

[namelink name="Babos Tímea"] októberben a cseh Andrea Hlavackovával párban Szigapúrban a WTA Finals teniszversenyen párosban világbajnok lett, így ő a sportág első magyar női világbajnoka. Háromszoros junior Grand Slam-tornagyőztes, ifjúsági olimpiai bronzérmes, kétszeres olimpikon. Profi pályafutását 2011-ben kezdte, azóta egyéniben két, párosban tizenhat WTA-tornát nyert. Az egyéni világranglistán legjobb eredménye a 25., párosban a 7. hely.


– Nagy megtiszteltetés számomra a rangos díj odaítélése, a jövőben is azon leszek, hogy munkámmal  méltóképp képviseljem szülővárosom, Sopron nemzetközi jó megítélését – mondta a Kisalföldnek a kiváló élsportoló, aki a karácsonyi ünnepekre négyhetes edzőtáborból érkezett haza szeretteihez, akik a legfontosabbak számára.

Babos Tímea a rövid hazai feltöltődés után már utazott is tovább, Kínában kezdi az idei szezont.

Rövid, három-négy napos hazai feltöltődés után már utazott is tovább, ugyanis az év első napjaiban Kínában kezdte meg az idei szereplését, ami nem ígérkezik könnyűnek. Az ősszel párosban világbajnokságot nyert soproni teniszező ezt követően Ausztrália felé veszi az irányt, mivel január 15-én kezdődik az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open. Sopron büszkesége továbbra is az egyénire fókuszál, de mindkét helyen szeretné a legjobb eredményeket elérni, ezért párosban, régi-új partnerével, a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán veszi fel a küzdelmet az idei szezonban.


A világbajnok sportolóról Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a következőket mondta: „Tímea személyében egy új példakép született, ő a magyar teniszsport királynője!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!