Sopron és környéke

2018.01.15. 10:31

Pap és vasutas a kifutón Sopronban - fotók

A mesterségek színes világa állt a Liszt-központ idei első, jó hangulatú családi délutánjának a középpontjában.

kisalfold.hu

Ezerféle élményt kínált kicsiknek és nagyoknak az év első családi délutánja, az „Ipar(os)kodó". Szekeres Kriszta főszervező, a Pro Kultúra Sopron közművelődési munkatársa komornának, Ács Tamás színművész főkomornyiknak öltözve fogadta és kalauzolta a látogatókat a Liszt-központban. Számos mesterség képviselői avatták be szakmájuk rejtelmei- be az érdeklődőket, s a Petőfi- iskola Sipos Ferenc vezette néptáncosai is „szakmabeli táncokra" tanították az arra vállalkozókat: a botolóra, pásztor- és üveges táncra. De volt divatbemutató is – sok hivatás igazi gyakorlója vonult fel a kifutón a paptól a vasutasig, a rend- őrtől, a balett-táncostól a tűzoltóig.

Mesterséges családi délután Sopronban
A jó hangulatú rendezvény egyik legérdekesebb látványossága a banánzongora volt. – A Vas-Villa’ informatikusosztályának diákjai hozakodtak elő ezzel a fantasztikus ötlettel, amit az interneten láttak – magyarázta Pozsgai Tamás, az iskola informatikatanára. – De hogy miképpen működik, ezt már nekünk kellett kitalálni, s magát a szoftvert is a Vas-Villa’ diákjai alkották meg.


Szekeres Kriszta főszervező a Kisalföldnek kiemelte, a sokszínű családi délutánnal a mesterségekre és az iparosokra irányították a figyelmet. A sok száz közül tizenöt olyan család érkezett a műsorfolyamra, amelynek neve egy-egy mesterségre utalt, őket oklevéllel jutalmazták. A családi délutánt februárban folytatják: a „De jó, dió!" mottó jegyében Sopron középkori népi játékait elevenítik majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!