Sopron és környéke

2018.01.02. 08:00

Lakások és új élelmiszer-üzlet lesz az ABC helyén

Az Ibolya úti Coop-áruház a napokban bezárt. Lebontják az épületet, újat emelnek helyette, amelyben lakásokat, továbbá egy élelmiszerüzletet is kialakítanak.

Gosztonyi Miklós

Felirat csüng az Ibolya úti Coop-áruház bejáratánál és az egyik oldalsó üvegportálon, amelyen értesítik a környék lakóit: „Technikai okok miatt üzletünk bizonytalan ideig zárva tart." A bezárás hátteréről, illetve az épület sorsáról Bella Ferencet, az áruházat üzemeltető Sopvid-Coop ’99 Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

 

Az Ibolya útiak búcsút mondhatnak a régi áruháznak. Az új üzlethez már nem vezet majd lépcsősor.

Az Ibolya útiak búcsút mondhatnak a régi áruháznak. Az új üzlethez már nem vezet majd lépcsősor.


– A meglévő áruház majdnem egykorú a közel négy évtizedes lakóövezettel. Az üzlet ráadásul dombra épült, sok lépcső vezet a bejáratig. Elhelyezkedése tehát előnytelen, hiszen az ott élők egy részének már nehezére esik a lépcsőjárás. Emellett az áruház belső terei is észszerűsítést kívánnának a nagyobb kihasználtság érdekében – fogalmazott Bella Ferenc. – Mindezek miatt a cégvezetés úgy döntött, lebontatjuk a korszerűtlenné vált épületet és a dombot is elhordatjuk onnan. Új, többszintes tömböt hozunk létre, amely formájában illik a tízemeletesekkel szemközt nemrég felhúzott épületekhez. A leendő új ingatlanban lakásokat alakítunk ki, a földszinten pedig egy korszerűen berendezett, ideális terekkel rendelkező Coop ABC-t. A tervezői munka elkezdődött, várhatóan tavasszal az engedélyeztetési eljárást is útjára indíthatjuk. Reményeink szerint 2019-ben új, korszerű létesítmény emelkedik majd az Ibolya út sarkán álló áruház helyén úgy, hogy a Coop-üzletről sem kell lemondaniuk a környékbelieknek. A beruházás finanszírozásának részleteiről 2018 elején születik döntés – zárta Bella Ferenc vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!