Sopron és környéke

2018.01.16. 10:59

Búcsú Elza nénitől

"Hitével és szeretetével világított köztünk" - mondta Tóth Károly igazgató lelkész hétfőn az evangélikus templomban, ahol szerettei és tisztelői vehettek végső búcsút Brandeisz Elzától.

kisalfold.hu

A 111 éves korában vízkereszt napján elhunyt Elza néni nem csak rendkívüli életkorával tűnt ki.


„Egész életében ott volt az a ragyogás, amit mindnyájan keresünk" – fogalmazott a lelkész a szertartáson. Utat mutató példaként élt; hitével, szeretetével, egyszerűségével, felelősségével, emberségével tanított.


A holokauszt idején tett bátor, embermentő helytállásáért a Világ Igaza kitüntetéssel is elismert Elza néni búcsúztatóján részt vettek Izrael Állam budapesti nagykövetségének, a magyar és a soproni zsidó közösségeknek és Sopron városnak a képviselői is.


Brandeisz Elza hamvait szülei balatonalmádi sírjában helyezik majd el, de Sopron örökre szívébe zárta az egykori mozgásművészt, a természetességével és jóságával példát adó Elza nénit.

Az evangélikus templomban  fehér virágokkal búcsúztatták Brandeisz Elzát, a város, a megye legidősebb polgárát, aki hosszú életében emberségével és szeretetével tanított. Fotó: Magasi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!