Sopron és környéke

2017.09.28. 18:48

2,1 kilométeres rajzsorral döntöttek rekordot Sopronban a Tesla-gyárért

Az országos rekordkísérletet az amerikai elektromos autógyár hazai letelepedésének szorgalmazására hívtak életre.

Óriási lelkesedés övezte a Széchenyi-gimnáziumban azt az országos rekordkísérletet, amelyet az amerikai elektromos autógyár, a Tesla hazai letelepedésének szorgalmazására hívtak életre.


A rekordkísérlet ötletgazdája a Budapesten üzleti elemzőként dolgozó egykori soproni széchenyista fiatalember, Kar László Botond, aki országos rajpályázatot hirdetett a megújuló energia, az innováció és a Tesla elektromos autó témakörében.

 

Fotók: Magasi



A szervezők pár száz rajz érkezését várták, miközben a siker sokkal nagyobb lett: mintegy hétezer alkotástküldtek be az óvodások, iskolások, középiskolások az ország több mint száz intézményéből.  


A Magyar Rekordok regisztrátora, Sebestyén István hitelesítette a civil kezdeményezés eredményét csütörtökön: az amerikai Tesla elektromosautó-gyár magyarországi üzemének telepítésére indított hazai rajzpályázatra 7095 alkotást küldtek be. Ez országos rekord: egymás mellé helyezve ezeket, 2,1 kilométeres rajzsort kapunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!