Sopron és környéke

2017.08.31. 09:18

Sopronnál a Tómalmot az Aranyheggyel összekötő kerékpárútra borult egy fa - fotó

Amint a fenntartó tudomására jutott, a fát eltakarították az erdőgazdaság munkatársai.

kisalfold.hu

Tart még a károk felszámolása

Olvasónktól kapott jelzés szerint az Aranyhegyet és Tómalmot összekötő bicikliútra fa dőlt. „Ezt szombat este felé fotóztam, de nem hiszem, hogy vasárnap sikerült eltakarítani, ha már két és fél hétig ott volt" – írta kísérőszövegében.


Bánáti László, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: az augusztus 10-én este történt orkánerejű szélvihar okozta viharkárok felszámolásánál először a parkerdő leglátogatottabb részein vezető turista-, autós-  és kerékpárutakat szabadították fel. Köztük volt az Aranyhegyet a Tómalommal összekötő bicikliút is. Ezért a fa csak ennél később borulhatott az útra. Amint tudomásukra jutott az útra dőlt fa, azonnal intézkedtek, hogy azt eltakarítsák.


Fotó: Olvasó-tudósító



 – Kérjük a kirándulókat, hogy ha ilyen vagy ehhez hasonló problémával találkoznak a parkerdő területén, telefonon (99/506-834) vagy e-mailben ([email protected]) jelentsék be észrevételeiket és a problémákat, ezzel nagyban segítik munkánkat. Fennakadt és veszélyes ágak még előfordulhatnak, ezért kérünk minden kirándulót: ha ilyet lát, jelezze nekünk, mert a viharkárok felszámolása még mindig folyamatban van. A közel háromszázhetven kilométer jelzett turistaútjaink legfrekventáltabb szakaszain már befejeződtek a munkák, jelenleg a várostól távolabbi részeken dolgozunk – tette hozzá Bánáti László.


Fotó: Olvasó-tudósító



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!