Sopron és környéke

2017.07.31. 09:00

Sok munkát hagyott a tűzvész a Fertőn

Még tart a kárelhárítás a Fertőrákosi-öbölben, ahol június 28-án a huszonegy nádtetős cölöpházból tíz porig égett. A károk felmérése és az üszkös maradványok összeszedése rengeteg feladatot ad. A leégett cölöpházak szomorú látványt nyújtanak; van, amit már teljesen szétbontottak, ám több ház összeroskadt szerkezete még mindig a víz fölött van.

Nagy Márta

A szenes gerendák, az összeolvadt hűtő, a hatalmas hőtől eldeformálódott hintaszékek, bútorok, virágosládák 

a szép nyári napok borzasztó mementóiként láthatók a mólóról. 


Most ez jelenti a legnagyobb szenzációt a vízparton, s bizony a turisták meg is örökítik a rendhagyó látványosságot...

 

Fotók



A kárelhárításban az Éduvízignek jutott a legnagyobb feladat. Munkatársaik már egy hónapja mentik, ami menthető. A drámai tűz után – mint az honlapjukon olvasható – a vízminőség-védelmi következmények felszámolása érdekében kárelhárítási készültséget is elrendeltek, s ennek keretében az öbölben szétterült hulladékot gyűjtötték össze és szállíttatták el. A leégett épületeket dróthálóval vették körbe, hogy így akadályozzák meg az elszenesedett darabok terjedését a vízen. A mólóról jól látszik az is, hogy a drótháló tényleg megfogja a leszakadt üszkös gerendákat, elégett léceket, ezek most is ott ringatóznak a cölöpházak körül.

 

Fotók



A törmelékek összegyűjtése várhatóan hosszabb időt vesz igénybe – írták az Éduvízig honlapján. Ennél többet most nem akartak hozzátenni. 


A katasztrófavédelem is vizsgálódik, ahogy más hatóságok is próbálják kideríteni – és persze bizonyítani –, hogy mi okozta az egyedülálló cölöpházak felének pusztulását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!