Sopron és környéke

2017.06.12. 09:10

Hátborzongató sztori - A buszra csapódott a félsorompó Sopronban

Olvasónk hajmeresztő történetet osztott meg, a busztársaságot reagált.

kisalfold.hu

„A napokban a jereváni buszvégállomásról induló tizenkettes busszal szerettem volna hazajutni. A busz olyan rozzant volt, hogy néha füstölt, néha kinyílt menet közben a kanyarban az ajtó. Egy alkalommal a sofőr hatalmas fékezése miatt egy kislány nagyot esett. A sofőr ugyan megállt a Batsányi úti vasúti kereszteződésnél, csak a busz eleje már a vasúti sínen volt. A félsorompó ránk csapódott. Életveszélyesnek tűnt a helyzet. A sofőr persze próbálta a három ajtót nyitni, de ez sokáig nem sikerült. Aztán a vasúti kereszteződés lámpája fehérre változott, s felhúzódott a félsorompó is. Szerencsére nem jött vonat" – osztotta meg rémületét egyik olvasónk.


A hajmeresztő történettel megkerestük a busztársaságot. Közölték, az esettel kapcsolatban a szükséges munkáltatói eljárást lefolytatták, az érintett autóbusz-vezetőt meghallgatták.


„Munkavállalónk jegyzőkönyvi meghallgatása során elmondta, hogy a vasúti átjárónál várakozott harmadik járműként, majd a szabad jelzéskor elindult. Pár méter megtétele után valóban fékeznie kellett, ekkor valóban elesett egy kislány. A gyermek édesanyjával a soproni üzem munkatársai felvették a kapcsolatot. Az édesanya elmondása alapján gyermeke az esés következtében a térdén hám- és enyhe zúzódásos sérülést szenvedett, amelyet a kórházban láttak el. Az viszont határozottan kijelenthető, hogy vasúti szerelvény a jelzett időpontban az átjáróban nem közlekedett" – áll a busztársaság levelében, amelyben arra is kitértek, hogy „a jármű biztonsági rendszere nem teszi lehetővé, hogy a mozgásban lévő busz ajtói kinyíljanak. Az ajtókat az autóbusz-vezető tudja – kizárólag álló helyzetben – nyitni, illetve zárni. Műszaki szakszolgálatunk soron kívül vizsgálja, hogy valóban előfordulhatott-e, hogy az ajtó menet közben kinyílt. Az olvasó azon közlése, amely szerint »a busz olyan rozzant volt, hogy néha füstölt«, további vizsgálatot igényel."

Illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!