Sopron és környéke

2017.05.03. 23:15

Rosszullét miatt hívtak mentőt, szivárgott a szén-monoxid a soproni társasházban

A mentők egy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak, a többi lakó visszatérhetett otthonába.

Rosszullét miatt hívtak mentőt Sopronban szerdán este egy Papréti társasház földszinti lakásába.


A mentőszolgálat műszere jelezte a szén-monoxid jelenlétét amikor a lakáshoz értek, ezért értesítették a soproni tűzoltókat. A háromlakásos társasház földszintjén a  tűzoltók az emberi egészségre veszélyes szén-monoxid-szintet mértek így arra kérték a ház öt lakóját, hogy hagyják el az épületet, amíg a gázszolgáltató kiérkezik és átszellőztetik az ingatlant.  A gázszolgáltató leplombálta a lakásban található gázkazánt, annak felülvizsgálatáig. A mentők egy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak, a többi lakó visszatérhetett otthonába. 


Az eset ráirányítja a figyelmet a tüzelő- és fűtőberendezések rendszeres karbantartásának, valamint a szellőztetés és a megfelelő levegő utánpótlás biztosításának fontosságára, hiszen a nyílt égésterű fűtőberendezések a helyiség oxigénjét használják el az égéshez. 


A biztonság növelése érdekében javasolt a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelő használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezáltal életeket menthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!