Sopron és környéke

2017.05.04. 10:45

Négy ország táncosai Sopronban?

Felállva, zúgó vastapssal, hosszan ünnepelte a közönség az Álmos legendája című produkció stábját Pozsonyban. A Sopron Balett átütő sikere után körvonalazódik a visegrádi országok tánctalálkozójának megrendezése.

kisalfold.hu

A Pozsonyi Magyar Intézet meghívására érkezett a Soproni Petőfi Színház tánctagozatának, a Sopron Balettnek az előadása Szlovákiába, ahol telt ház várta az együttest. Szarka Gyulának, a Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítójának, Szálinger Balázs József Attila-díjas költőnek és Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművésznek az alkotása iránt élénk érdeklődés mutatkozik. A magyar őstörténetről még nem készült táncmű, országos érdeklődés övezte  a tavaly tavaszi bemutatót. A soproni sikeres premier után Pápán, Szarvason, Budapesten és Tatabányán is látható volt már a produkció.


Most a Pozsonyi Magyar Intézet szervezésében vettek részt vendégszereplésen, amelyet élénk médiaérdeklődés övezett. Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója is örült a minden várakozást felülmúló sikernek, a közönség lelkes fogadtatásának, az ünneplésnek. A direktor tárgyalt a jelen lévő kulturális vezetőkkel arról, hogy megrendezik a visegrádi országok (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) tánctalálkozóját és ennek először Sopron adna otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!