Sopron és környéke

2017.05.12. 09:00

Hibázott a kulcsos ember és a lakók sem tartották be a rendet Sopronban

- Már a harmadik hétvégén próbáljuk körbejárni a Várfal sétányt, de a zárt ajtók miatt rendre nem sikerül - panaszolta olvasónk. A holding kivizsgálta a zárt ajtók rejtélyét és intézkedett...

Nagy Márta

„A Várfal sétánynak ki van függesztve a nyitvatartási rendje, mégis zárva találtuk. A problémát jeleztük a Tűztoronyban működő Infoponton, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ők sem tudják pontosan, ki is a felelős azért, hogy a megadott időben ténylegesen nyitva legyen a sétány. Több bosszús turistával is találkoztunk, akikkel a zárt ajtókon keresztül beszéltünk, mindenki értetlenül állt a dolog előtt, egy osztrák nyugdíjascsoport pedig még azt is megjegyezte, hogy minek csinálták meg, ha nincs nyitva" – írta szerkesztőségünknek Frühwirth Blanka, s tájékoztatója alapján mi is nyomozásba kezdtünk, kinek, hogyan feladata a sétány kapuinak őrzése. Az eredmény meglepő – de nem mulatságos. 

 

Megoldódott a probléma, az ígéret szerint többé nem fogadja a látogatókat zárt kapu a kellemes történelmi sétát nyújtó Várfal sétányon. Fotó: MagasiMegoldódott a probléma, az ígéret szerint többé nem fogadja a látogatókat zárt kapu a kellemes történelmi sétát nyújtó Várfal sétányon. Fotó: MagasiAz önkormányzattól a Sopron Holdinghoz irányítottak bennünket, ahol lelkiismeretesen ki is vizsgálták, miért van zárva a sétány, ha néhány éve nem kis költséggel kialakították...


A felülvizsgálatban a holding segítségére volt a várfal környékére telepített kamerarendszer felvétele, amiből kiderült: a sétány kapuinak nyitásával-zárásával megbízott kollégájuk többször, a munkaköri leírásával és a megbeszéltekkel ellentétben, a szabályosnál korábban zárta a sétányt. Nem kellett volna – ezért a cég fegyelmi eljárást kezdeményezett vele szemben és mást bízott meg a feladatkör ellátásával. 

 Ugyanakkor az is kiderült – tájékoztatott a holding –, hogy több környéken lakó ingatlantulajdonos és bérlő, akiknek ugyancsak van kulcsuk a kapukhoz, szintén nem tartották magukat a nyitvatartási időhöz és azon belül zárták le az ajtókat. Az önkormányzat már meg is rendelte a holdingtól a zárak cseréjét, így a jövőben elméletileg nem fordulhat elő, hogy zárva találják a látogatók a Várfal sétányt – ígérték a holdingnál.

 Aki mégis fennakad a kapukon, bejelentést tehet a 99/514-671-es telefonszámon 6-tól 14 óráig vagy a [email protected]ímen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!