Sopron és környéke

2017.05.15. 11:05

A Velux közleménye

kisalfold.hu

"Helyreigazító közlemény

 

A 2017. május 9. napján „Sztrájkra készek a Veluxnál" címmel megjelent cikk valótlan kijelentéseket tartalmaz.

Valótlan a cikk azon kijelentése, miszerint „a cégvezetés részéről elhangzott, hogy már nem is akarják az egyeztetéseket folytatni a munkavállalói oldal követeléseiről", valamint, hogy „az elmúlt években egyáltalán nem emelték a béreket", illetve, hogy „az üzemben mintegy 1500-an dolgoznak, közülük eddig 300-an léptek be a szakszervezetbe."


A valóság ezzel szemben az, hogy a Velux Magyarország Kft-nél a bértárgyalások folyamatosan zajlanak és a cégvezetés részéről nem hangzott el, hogy nem kívánják folytatni az egyeztetéseket. A Velux Magyarország Kft-nél 2013-tól minden évben történt béremelés évente minimum 2%, maximum 12% mértékben, mely összességében 25% béremelést jelent. A Velux Magyarország Kft-nél 2017. május 9-i státusz szerint 1123-an dolgoznak, valamint a vállalat HR osztálya felé leadott nyilvántartás szerint 240-en léptek be a szakszervezetbe."


 

Címkék#Fertőd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!