Sopron és környéke

2017.05.08. 20:59

A Népi Díszítők Alkotó Körének újabb kiállítása nyílt meg Sopronban - fotók

A kör tagjai az autentikus népművészet képviselői, akik küldetést teljesítenek azzal, hogy az eredeti motívumokat továbbörökítik.

A soproni Népi Díszítők Alkotó Körének újabb kiállítása nyílt meg Sopronban, a Szent Imre plébánia aulájában. A Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítvány Népi Díszítő Alkotó Körének tagjai az autentikus népművészet képviselői, akik küldetést teljesítenek azzal, hogy az eredeti motívumokat továbbörökítik.


Több, jellegzetes Kárpát-medencei magyar tájegység motívumkincse jelenik meg az alkotásokon. A plébánia nevében Kálmán Imre plébános köszöntötte a megjelenteket, a kiállítást dr. Varga Mária nyitotta meg, egyenként is méltatva a tájegységekre jellemző motívumkincs gazdagságát, külön is kiemelve a höveji hímzést, amely szintén meghonosodott a soproni hímzők körében.

 

Fotók
A népi díszítők értéket- és közösséget teremtő tevékenységét Sopron városa is támogatja, amelynek képviseletében Tóth Éva, a Jereván lakótelep  Településrészi Önkormányzatának elnöke is jelen volt a megnyitón.

A kiállítás megtekinthető: Sopronban a Szent Imre Plébánia aulájában*(Révai u. 1.) *2017. május 18-ig, hétfőn, szerdán, pénteken 9:00-12:00 óra között, továbbá kedden, csütörtökön 15:00-18:00 óra között és vasárnap a szentmisék után. A belépés díjtalan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!