Sopron és környéke

2017.03.07. 12:22

Soproni buszokon hol olvasható a járatszám?

Előfordulhat, hogy a javítás ideje alatt műanyag táblával közlekedik a busz.

kisalfold.hu

 

Horváth Lajos soproni olvasónk vetette fel a kérdést: miért nincs a helyi járatos buszokon hátul és oldalt is feltüntetve a járatszám? Így nem kellene rohanni a buszmegállóhoz annak, aki például a 10-es járattal kíván utazni, ha látja, az 1-es suhant el mellette. Miért kell mindenkit fölöslegesen stresszelni Sopronban, amikor például Szombathelyen a buszok hátulján is ki van írva a járatszám?


A közlekedési társaságtól kapott válasz szerint Sopronban a helyi autóbusz-közlekedést 26 járművel látják el. Közülük 21 rendelkezik működő, elektronikus utastájékoztató berendezéssel. A kijelzők a járművek homlok- és oldalfalán az autóbuszvonal számát és a célállomást, az autóbusz hátoldalán pedig a vonalszámot jelzik. A kijelző, illetve az ezt vezérlő rendszer meghibásodásakor átmenetileg valóban előfordulhat, hogy a javítás ideje alatt „hagyományos", műanyag táblával közlekedik a jármű. A póttáblát ebben az esetben az autóbusz első homlokfalán helyezik el. A tavaly beszerzett öt Mercedes típusú autóbusszal érkező korszerű táblák a buszon alkalmazott fedélzeti berendezésekkel nem vezérelhetők, ezért megkezdődött azok átalakítása. „A végleges rendszer kialakításáig a járművek homlokfalán található tartóban, műanyag táblával jelezzük a járat vonalszámát és célállomását. Az autóbuszok oldal- és hátfalán ideiglenesen sem alakítottak ki ilyen táblatartót, mivel a sötétített üvegfelület miatt a műanyag tábla felirata nem lenne látható" – állt levelükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!