Sopron és környéke

2017.03.29. 23:10

Firtl Mátyás: Mit tesz a kormány a vízkészlet védelmében?

A Víz Világnapja alkalmából intézett Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője azonnali kérdést a Belügyminisztérium államtitkárához.

kisalfold.hu

Firtl Mátyás (KDNP) a vízvédelem és a fenntartható vízgazdálkodás módjaira rákérdezve, kifejtette: a Föld vízkészletének mindössze 0,1 százaléka jut az emberiségnek felhasználásra, emiatt évek óta a vízügyi problémák jelentik a legnagyobb kockázatot a világon, megelőzve a fertőző betegségeket vagy az államok közötti konfliktusokat.


Firtl Mátyás kérdése arra vonatkozott, hogy mit tesz a kormány országos és nemzetközi szinten annak érdekében, hogy a vízkészleteket érő növekvő terheléseket és a klímaváltozás hatásaiból eredő kihívásokat kezelje, továbbá a fenntartható vízgazdálkodás biztosítása érdekében?


Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára* fontosnak nevezte a felszíni vizeink védelmét, amelynek döntő része az ország határain túlról érkezik. Az ivóvizek megóvása érdekében elkészült a vízgyűjtő gazdálkodási terv, ami 2021-ig határozza meg az állapotvédelem prioritásait. Az árvízi kockázatkezelést szabályozó terv mellett a kormány elfogadta a nemzeti vízstratégiát is, 2030-ig fogalmazva meg abban a célokat – ismertette.


 

Címkék#víz#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!