Sopron és környéke

2017.03.11. 08:00

Együtt eladó a Fagus és a pláza Sopronban

Hetek óta makacsul tartja magát a városi legenda, hogy új tulajdonosa van a Hotel Fagusnak, sokan már a vevő nevét is tudni vélik. Ehhez képest a jelenlegi tulajdonos állítja: még nem adták el a Fagust. A szállodát egy ingatlancsomagban akarják értékesíteni, többek között a Sopron Plazával együtt.

Nagy Márta

A Hotel Fagus Sopron legfiatalabb szállodája, építése még 2003 októberében kezdődött, 3,5 milliárd forintba került és hatvan új munkahelyet teremtett. 2005 nyarára készült el a Lőverek egyik legszebb részén, az Ojtozi fasoron. Az arborétumszerű parkban álló, hétszintes szállodában 145 szoba van, wellnessrészlegét a soproniak közül is sokan kihasználták. 


Első tulajdonosától az MKB bankhoz került, tőlük 2012 novemberétől bérelte évekig egy külső üzemeltető. A bank helyét aztán a Resideal Zrt. vette át a tulajdoni lapon, és hónapokon át elég viharos volt a viszonya a bérlővel. Birtokvédelem, a közművek kikapcsolása "színesítette" ezt a viszonyt, aminek a vége az lett, hogy tavaly tavasszal a Fagus bezárt. 


Ám időről időre felröppen a hír, hogy új tulajdonosa hamarosan kinyitja kapuit. A jól értesültek azt is tudni vélik, hogy gazdája kormányközeli ember, így a szálloda jövője biztosított. – A Hotel Fagus tulajdonosa továbbra is a Resideal Zrt., mely, több más ingatlannal együtt, pályázatot írt ki a szálloda értékesítésére. Mivel ez még folyamatban van, az új tulajdonosra vonatkozó kérdés idő előtti – kaptuk a tájékoztatást a Resideal Zrt.-től, ahol a soproni szálloda sorsát firtattuk. 


A Kisalföld kérdésére adott válasz tartalmazza azt a pályázati kiírást is, amiben a Hotel Fagusszal egy csomagban értékesíteni kívánt ingatlanok sora szerepel. A szálloda tehát azé a befektetőé lesz, aki a megfelelő ajánlatot adja a hotelért, a Sopron Plazáért, egy veszprémi bevásárlóközpontért, egy budaörsi kereskedelmi központért és két cserkúti ipari csarnokért. Az ajánlatokat egy internetes, zárt rendszerben lehet regisztráció után megtenni, a határidő március 31.  A vagyontárgyakra csak együttesen adható vételi ajánlat, az egyes elemeire nem – hangsúlyozza a pályázati kiírás, aminek lehetne a mottója az is: a nem elég erős befektetők kíméljenek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!