Sopron és környéke

2017.01.09. 10:10

Sopron sportjáért díj Sejber István testnevelőnek, edzőnek

Sopron sportjáért díjat kapott a hűségnapi ünnepségen Sejber István testnevelő tanár, az SC Sopron utánpótlásedzője. Profikat is kinevelt.

kisalfold.hu

– A barátaimtól értesültem a közgyűlés napján az elismerésről. Meglepett, mert úgy érzem, fiatal vagyok még egy ilyen díjhoz, inkább idősebb szakemberek szokták megkapni – mondja a Sopron sportjáért díjjal kitüntetett hatvanegy éves Sejber István. Az elismerést a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó, az elért eredményekre felkészítő, a sportpedagógia, a tömegsport területén, továbbá a sportszervezésben, sporttörténeti kutatásban kimagasló teljesítményt nyújtó szakember részére adja a város, Sejber Istvánt pedig akár több kategóriában is győztesnek ítélhették. A Lackner Kristóf Általános Iskolában 1981- től testnevelő tanár, bevezette és megszervezte a lackneres gyerekek rendszeres labdarúgóedzéseit, emellett minden évben síelni viszi kollégáival a gyerekeket. Ezek után nem meglepő, hogy a foci és a sí a két kedvenc sportága.


Sejber István az SC Sopron utánpótlásedzője, iskolájában az alsós osztályoktól kezdve heti két alkalommal, szervezett formában, kidolgozott tematika alapján focizhatnak a gyerekek. Az ő munkájának köszönhető többek között, hogy 1994-ben az országos diákolimpián labdarúgásban Sopron lett a bajnok. Olyan neves NB I-es játékosok tanulhattak tőle fiatalkorukban, mint Babos Gábor, Csiszár Ákos, Sifter Tamás, Horváth Barna, Nagy Zsolt. 2001-ben UEFA B licences edzői fokozatot is szerzett. Felesége is testnevelő, lánya pedig gyógytornász.

Címkék#Sopron
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!