Sopron és környéke

2017.01.09. 10:12

Ifj. Flandorffer Ignác-díjjal tüntették ki az eredményes soproni vállalkozót

Sopron gazdasági életének fejlődésében kiemelkedő szerepe és kimagasló eredményei elismeréséül Horváth Józsefet, a Ház-ép Kft. cégvezetőjét Ifj. Flandorffer Ignác-díjjal jutalmazta a városvezetés a hűség napján.

kisalfold.hu

A sikeres soproni építőipari és fuvarozóvállalkozás létrehozója, Horváth József azok közé tartozik, akik jótékony célra adományozzák az önkormányzattól kapott kitüntetésük pénzösszegét. A díjjal járó kétszázezer forintot a Handlerszakképző iskolának ajánlotta fel.


– A Handler-szakképzőben az építőiparral kapcsolatos szakembereket, külső-belső kivitelezőket is oktatnak. Felajánlásommal e szakterület képzését szeretném erősíteni – nyilatkozta a Kisalföldnek Horváth József, akinek nevéhez már hosszú évek óta több más nagylelkű adomány is fűződik. – Nagyon örülök a díjnak, ifj. Flandorffer Ignác emberi nagysága példakép lehet minden vállalkozónak, hogy az üzleti sikerek mellett egy percre se halványuljon el bennük a szociális érzékenység.

Horváth József  Fotó: MagasiHorváth Józsefet gyerekkora óta csodálattal töltötte el egy-egy építkezés látványa, valamint a vasasszakma. Ez utóbbinak családi gyökerei voltak, nagyapja az Esterházyak egyik uradalmának volt a főgépésze. József kitűnőre érettségizett a Berzsenyiben, diplomát a győri Széchenyi-egyetem jogelődjében szerzett. Magánvállalkozását fuvarozóként kezdte, majd évről évre bővítette cégét. Építőanyag-kereskedéseket nyitott, s a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalkozás éves nettó árbevétele megközelíti az egymilliárd forintot. Bár már nyugdíjas cégvezető, mégis ő az első, aki naponta benyit a telephelyre és az utolsó, aki bezárja ott az ajtót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!