Sopron és környéke

2016.12.09. 08:42

A csekkek túl gyorsan gyűlnek Szakácséknál Ebergőcön

Aprócska, régi ház a falu szélén, Szakács Évának mégis ez a legfőbb vagyontárgya.

kisalfold.hu

Két fiával él a két szobában, a házat hitelre vette, de felújítani már nem bírja. A kórházban takarítónőként dolgozó törékeny asszony szerint a csekkek, tartozások gyorsabban gyűlnek, mint ahogy fizetni képes.


– A gyerekek miatt mindent kibírok, a két fiú érdekében ragaszkodom ehhez a házhoz is. De a közalkalmazotti fizetésből nehéz. Ha ki is jövünk valahogy, segítséggel vagy spórolással, a csekkek újratermelődnek, továbblépni meg végképp nem tudunk. Pedig igencsak ráférne a házra a felújítás – mondja az asszony, aki a problémái helyett szívesebben beszél gyerekeiről. Nagyon büszke tizenöt éves nagyfiára, aki kitűnő tanuló a soproni gimnáziumban és az öt és fél éves Attilára, aki igazi vasgyúró és a traktorok szerelmese. A Jóakarat százötvenezer forintjából nekik szeretné megvenni a legszükségesebbeket, de jutnia kell a csekkekre is – nehogy baj legyen.


Szakács Éva kisebbik fiával.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!