Sopron és környéke

2016.11.08. 10:05

Tovább épül a társasház Sopronban

kisalfold.hu

– Nem történt meg az építés leállítása és egyetlen hivatal sem kényszeríti a szükséges engedélyek beszerzésére az építtetőt – panaszolták a Kőszegi úti lakók, akik kis zsákutcájukba családi házaik mellé társasházat kapnak. Még augusztusban írtuk, hogy bár a soproni hatóság elutasította az építésiengedély-kérelmet, a megye megadta azt. (Előzmény: Társasházat kapnak a nyakukba – Kisalföld,  augusztus 13., szombat.)


– A vízmű is nyilatkozott, hogy a lakóközösség tulajdonában van a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető hálózat. A közútkezelő megerősítette, hogy nem ad útcsatlakozási engedélyt sem most, sem a jövőben. Levelezgetünk...


Az idő megy, a ház meg épül – mondták a kétségbeesett lakók. A Kőszegi útnak ez a része egy harmincméteres zsákutca (ami párhuzamosan fut a hosszú Kőszegi úttal, furcsa is, hogy nincs külön neve). Családi házak állnak itt, a köztük lévő alig 900 négyzetméteres telekre épít egy vállalkozás tizenegy lakásos társasházat. A lakók elképzelni sem tudják, hogy férnek majd el a szűk utcában.


A soproni városházán megtudtuk, a hivatal közútkezelőként valóban nem járult hozzá az építési engedélyben szereplő műszaki tartalomhoz, de miután ez nem feltétele a beruházás megkezdésének, a társasház építését ez nem befolyásolja. A közútkezelői hozzájárulás megszerzése viszont feltétele lesz majd a használatbavételi engedélynek.


A hivatal több alkalommal jelezte már, hogy ezt a kifogásolt műszaki tartalom miatt várhatóan később sem fogja megadni. Vagyis elképzelhető, hogy a ház megépül, használatbavételi engedély nélkül is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!