Sopron és környéke

2016.11.15. 15:25

Egy jó játékbolt hiányzik a soproni Tűztorony mellől

A soproni Tűztoronyhoz játékboltot és sportruházati boltot tennének a szavazók.

Az ismert nevezetességek, turistalátványosságoknál is szükség lenne új üzletekre és szolgáltatásokra - legalábbis ez derül ki a már több mint 2 hónapja futó K&H: üzletet ide! programból, amely lehetővé teszi, hogy bárki megmondja, milyen üzlet hiányzik a környékéről.


A budapesti libegőnél italboltot létesítenének a szavazók, a közelben lévő - János-hegyi - Erzsébet-kilátóhoz pedig a szavazók szerint egy hotel is elférne. Az aggteleki cseppkőbarlangnál gyógyszertár hiányzik a programban résztvevők szavazatai alapján.


Virágüzlet több helyen is elkelne: a szegedi Dóm tér közelében és a debreceni Nagytemplom mellett is szükség lenne rá. A soproni Tűztoronyhoz pedig játékboltot és sportruházati boltot tennének a szavazók. A pákozdi csata emlékműve mellé ATM kellene, de a településen lakók egy uszodát is telepítenének, annak ellenére, hogy a közelben van a Velencei-tó.


A K&H üzletet ide! programjának lényege, hogy helyiek igényeit összekösse a piaci kínálattal. Így a program keretében bárki bejelölheti egy online térképen, hogy pontosan melyik településre, milyen boltot vagy szolgáltatást szeretne. Az országos adatok szerint egyébként a legtöbben vegyesboltot szeretnének, ez az üzlettípus kapta a szavazatok több mint 10 százalékát, második helyen a pékség áll 6 százalékkal, a harmadik pedig a fitneszterem 5 százalékos eredménnyel.


A külföldön már bevált kezdeményezést Martin Jarolim, a K&H Bank lakossági üzletágért felelő vezérigazgató-helyettese sikeresnek tartja. Az indulás óta eltelt több mint két hónap alatt ugyanis az online térképet 240 ezren látogatták, összesen közel 17 481 üzletre helyeztek el azon, a kijelölt üzletekre pedig 46 ezer szavazat érkezett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!