Sopron és környéke

2016.11.22. 19:36

Advent - Hétvégén kezdődik az adventi vásár és programsorozat Sopronban

A hétvégén kezdődik Sopronban az adventi vásár és programsorozat.

A város fenyőfáját már felállították, a 12 méteres ezüstfenyőt a napokban díszítik fel. Újdonság idén, hogy a pavilonok új helyre, a Fő térről a Várkerületre kerülnek, hogy a helyi vállalkozók, üzletek is bekapcsolódhassanak az adventi forgatagba.


A színpadot szintén itt állítják fel. Péntektől a népzenétől kezdve a fúvósokon, a gitár- és dzsesszzenén át szinten minden műfaj helyi képviselője fellép az advent idején. Lesz színházi produkció is, a Soproni Petőfi Színház művészei például musical- és operett-részleteket adnak elő december 10-én.


Aznap este Charlie is koncertet ad. Hagyomány már, hogy ebben az időszakban rövid műsort állítanak össze a helyi iskolák és óvodák. Ezúttal tizenegy iskola és kilenc óvoda vállalkozott erre. A gyerekeket bábszínház, mesekuckó, diafilmvetítés és kézműves foglalkozások is várják még az ünnepi időszakban. Szintén hagyomány, hogy advent négy vasárnapján este közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit, és ilyenkor a városvezetés, valamint a történelmi egyházak képviselői mondanak ünnepi gondolatokat.


A betlehemben élő állatok lesznek, a megyeháza homlokzatára pedig felszerelik az adventi naptárt, amelynek huszonnégy ablakát soproni gyerekek rajzai díszítik, ezeket pályázat nyomán választották ki. Mintegy 40 pavilon kézműves és gasztronómiai kínálatából lehet majd válogatni a soproni adventi vásárban. Találkozhat a közönség a Civil Házzal is, amely öt egyesület összefogásával adománygyűjtést végez.


Felajánlásokat várnak majd, amiért cserébe kézi készítésű karácsonyfa-díszeket, lakberendezési tárgyakat, szappanokat vagy éppen mézeskalácsot ajándékoznak. Két évvel ezelőtt is volt már hasonló kezdeményezés, akkor mintegy hétszázezer forint jött össze, és a dévai árvák kapták az adományt.


Ezúttal nemcsak őket, hanem a kárpátaljai és a soproni rászoruló családokat is támogatnák a bevételből. A vásár idején jótékonysági gyűjtést szervez még a Rotary és Lions Club is. A Soproni Advent programjai december 23-ig tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!