Sopron és környéke

2016.10.10. 13:57

Újra vasútmodell kiállítás Sopronban

Ha október, akkor Vasútmodell kiállítás! A népszerű programot 9. alkalommal szervezi meg a Pro Kultúra.

kisalfold.hu

Október 14. és 16. között látható a Vasútmodell kiállítás a Liszt központban, ahol a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub rendezi be miniatűr vasutas világát. Több mint 100 méter hosszú terepasztal, rajta magyar vonatkozású járművekről mintázott modellek, mozgó bábuk és a részletekig élethű környezet várja az érdeklődőket.


A 26 éves Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub az ország első önálló klubként működő vasútmodellező szervezete, 2006 óta az EUROTRACK Nemzetközi Vasútmodell Szövetség tagja. Ennek köszönhetően minden évben más-más országban állíthatnak ki, de belföldön is számos helyen jártak már, Sopronban tavaly mutatkoztak be először. Gyűjteményüket lelkes és érdeklődő közönség fogadta, a három nap alatt közel 1500 látogató fordult meg a kiállításon.


A kiállítást ezúttal is a Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesületének vasutas ereklyéi teszik teljesebbé. Újdonság, hogy idén a tapolcai Batsányi János Művelődési Ház Vasútmodellező Klubja is csatlakozik a kiállításhoz, valamint egy magángyűjtő repülőgépmodelljeit is megnézhetik az érdeklődők. Emellett retro-mozi, képeslap kiállítás, fából készült játékvonatok is várják a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket a Liszt központban.

A kiállítás október 14. és 16. között látogatható, pénteken és szombaton 10-18 óráig, vasárnap 10-17 óráig.

Jegyinformáció a www.prokultura.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!