Sopron és környéke

2016.10.06. 10:16

Szörnyű tragédia Fertőrákoson - Beteljesült a korábbi jóslat, de Mihály nem hallgatott a figyelmeztetésre - fotó

Teljes terjedelmében égett fa ház csütörtök reggel Fertőrákos külterületén.

kisalfold.hu

– Sajnáljuk, hogy beteljesült a figyelmeztető jóslat: mindig mondtuk a víz és villany nélküli, külterületen fekvő kis fabódéban lakó Mihálynak, túl közel van az ágya a kályhához, nehogy egyszer odavesszen a lángoktól. Ráadásul a hideg ellen a csöppnyi belső teret ágyneműk sokaságával és hungarocellel bélelte.


Hát, nem kívántunk neki ilyen szörnyű véget, mert tulajdonképpen senkinek nem ártott, de bekövetkezett, amitől féltettük. Csak a kiskutyája maradt életben – mondta szomorúan Dezső fertőrákosi nyugdíjas, aki amikor a kertjébe ment, útja a kis bódé mellett vezetett el.


A faluban sokan ismerték a tűz áldozatát.


– Csütörtökön reggel fél hét tájt mentem ki a hétvégi házamhoz, s már messziről láttam, ég valami – elevenítette fel a tragédiával járó perceket a szemtanú.


A teljes írás a pénteki Kisalföldben olvasható!


Előzmény:


A tűzhöz a soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik közös erővel oltották el a lángokat.

Tűz Fertőrákoson. Fotó: katasztrófavédelemA tűzoltók a teljesen kiégett épületben maradványai között egy holttestet is találtak, ezért tűzvizsgálót is riasztottak a helyszínre - közölte csütörtök reggel a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!