Sopron és környéke

2016.10.10. 11:03

Jó helyre került Fürge

A Fertőrákos külterületén halálos áldozatot követelő csütörtöki szerencsétlenségben, a porig égett fabódé területén egy kutya kószált bánatosan: négy kölyke a tűz martalékává vált.

kisalfold.hu

 Fürge, a tacskókeverék sorsát azonban szerencsére sikerült gyorsan megoldani, számára ismerős és jó helyre került, életben maradt társát azonban nem sikerült befogni.


A Kisalföld „Bennégett a faházában a férfi" címmel írt a Fertőrákos külterületén történt tragédiáról. A fotókon egy tacskókeverék is látható, amint keresgél és szaglászik a por és hamu között.

– A kutyusnak négy kölyke volt, sajnos egy sem élte túl a lángokat – mesélte [namelink name="Tölli-Molnár Beáta"] önkéntes állatmentő.


– Erről egyik rendőr ismerősömtől értesültem, aki a tűzesetet követően felhívott, mondván, egy kutyust kellene elhelyezni. Amikor segítőimmel megérkeztünk a helyszínre, a kutya rögtön odajött hozzánk. Szállítóbokszba raktuk, s a közösségi oldalon kértem az állatbarátok segítségét. Onnan tudtam meg, hogy a fertőrákosi Bakos Istvánné jól ismeri a kutyát. Vállalta, hogy magához veszi. Pénteken állatorvoshoz vittem az ebet, szerencsére jó állapotban van, aztán átadtam Vilmának.

Fürge ismerte az asszonyt,  aki mostantól gazdájaként viseli gondját. Fotó: G. M.

Fürge ismerte az asszonyt,  aki mostantól gazdájaként viseli gondját. Fotó: G. M.

– Mihály nálunk is szokott alkalmi munkákat végezni. Fürgét négy-öt éve hívtam át hozzánk először. A kutyus a közeli büfé előtt várt a gazdájára. Mondtam neki, jó társasága lesz, nálunk három kiskutya is van. Rögtön jóban lettek, öröm volt nézni őket. Aztán este érte jött Mihály, s hazavitte erdőszéli otthonába. Fürge viszont annyira jól érezte magát nálunk, hogy éjszaka visszaszökött hozzánk. Hát lehet egy ilyen kutyust nem szeretni? – ölelte át az új otthonra – és gazdira – lelt Fürgét [namelink name="Bakos Istvánné"].


– Mihály állatszeretetére jellemző, hogy amikor a kutyus szemét kiszúrták az egyik Vas megyei település neveletlen gyerekei, a négylábút azonnal állatorvoshoz vitte. „Kérem, tegye rendbe a szegény kutyust, de nem tudok fizetni, nincs pénzem" – könyörgött az állatorvosnak, aki megértő volt.


Azt válaszolta: majd akkor fizet, ha lesz pénze rá. Mihály amint megkapta szerény nyugdíját, első dolga volt felkeresni a soproni állatorvost. Hát, nekem sincs nagy nyugdíjam, de Mihályon segítendő, évek óta én oltattam Fürgét, bolhanyakörvet is vettem neki. Szinte a saját kutyámként szerettem, most meg már teljesen az lett. Örömmel fogom gondját viselni – mosolyodott el a fertőrákosi asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!