Sopron és környéke

2016.10.16. 10:26

Hiába murvázzák az utat, előjönnek a kátyúk Ágfalván - fotók

Évente két alkalommal javítják a belterületi szilárd burkolattal nem rendelkező utakat Ágfalván, ennek ellenére a tavaszi és az őszi időszakra rendre előjönnek a gödrök.

P. Horváth László

"Az elmúlt napokban a gidres-gödrös ágfalvi Lépesfalvi utcában útjavítást végeztek. Hát a képekből ítélve ez nem nagyon sikerült. Egész nyáron pormaszk, most pedig gumicsizma. "Meddig tart ez az áldatlan állapot? Nem tudjuk, csak viseljük!" – jelezte olvasónk, akitől fotókat is kaptunk.


Az ügyben megkerestük [namelink name="Pék Zsuzsanna"] Ágfalva polgármesterét.


– Több mint tíz belterületi utcánk nincs ellátva szilárdburkolattal – kezdte a polgármester. – A murvás utak karbantartására évente két alkalommal kerül sor. 2015-ben novemberben, 2016-ban pedig májusban jött el ennek az ideje. Az elmúlt napokban elkezdődött az őszi útkarbantartás, ami várhatólag november közepéig befejeződik.


Érthető, hogy a lakosság egy része türelmetlen, hiszen ezen utcák lakói több mint tizenöt éve szenvednek nyáron a portól, esőben a kátyútól – emelte ki Pék Zsuzsanna. – Nyilvánvaló ezen utcák javítása nem optimum, ez kompromisszum.


Éppen ezért a képviselő-testület állásfoglalása alapján, a költségvetésünk stabilizálása után az utak szilárd burkolattal történő ellátását jelöltük meg elsődleges célként. Erről a februári közmeghallgatáson tájékoztattuk is a lakosságot.


Ennek megfelelően idén az iskolához és a temetőhöz vezető nagyon rossz állapotú Váci Mihály utcát kiviteleztettük, valamint a TAEG és Sopron pénzügyi támogatásával és segítő közreműködésével megépült a Hidegvíz-völgy út.

Murvázás előtt Ágfalván. Fotó: olvasó-tudósítóA polgármester hozzátette: minden lehetőséget megragadunk, ami javítja a település infrastruktúráját. Biztosan tervezni azonban csak a saját erőnkkel tudnunk. A takarékossági intézkedéseknek köszönhetően éves viszonylatban 15-20 millió forintot tudunk utak terveztetésére és építésre fordítani.


A mostani önkormányzati ciklus végére tervezzük felszámolni a kritikus területeket.


2017-ben a Gyógy utca kerül biztosan sorra, majd a Lépesfalvi utca belterületi szakasza, aztán a Fő utca Takarékszövetkezet előtti része. Ugyanakkor a lakosság is kiveszi a részét az utak építésében. Az elmúlt években kialakult építőterületen, az ott működő építőközösség kezelésében lévő földes utakat látták el útalappal. Egy korábbi építőközösség pedig útjai szilárd burkolattal történő építésén munkálkodik.


Ezeket a törekvéseket – lehetőségeink figyelembevételével – maximálisan támogatjuk, a jelzett probléma felszámolása, és a település élhetősége érdekében – zárta Pék Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!