Sopron és környéke

2016.10.11. 12:55

Cserbenhagyta őket a burkoló

Egy jereváni család megállapodott egy burkolóval, de az a megbeszélt időpont előtti este telefonüzenetben mondott búcsút. Akkor a fürdőt a vízszerelő már szétbontotta...

Nagy Márta - Kisalföld napilap

Az új kád a konyhában dől az asztalnak, az előszobában zsákok sorakoznak és az új csempék dobozai képeznek komoly akadályokat a jereváni lakásban. Azért csak eljutunk a fürdőig, ahol egy keresztbe állított léc jelzi, tilos a belépés, frissen betonozva. Más nincs is az apró helyiségben, mint az üres falak.


– A fürdőszoba felújításához kerestünk szakembereket, hirdetéseket böngésztünk, érdeklődtünk, így sikerült szereznünk burkolót a feladatra. A szakember vagy egy hónapja járt itt, elmondta, mit kell beszereznünk és édesanyámmal megállapodott az időpontban is – meséli [namelink name="Láng Richárd"]. Ők még sokáig fogják emlegetni a fürdőfelújítást, mi viszont az olvasói jelzésekből tudjuk, sajnos nem egyedi a történetük...


A burkolóval ugyan többször beszéltek telefonon, egyeztetett vele a vízvezeték-szerelő is, a szakember a megbeszélt időpont előtti este SMS-ben mégis lemondta a munkát.


– Itt álltunk egy teljesen szétvert és a falakig lecsupaszított fürdőszobával, egy raktárként funkcionáló lakással, szakember nélkül. Dühömben a Kisalföldnek írtam levelet és az internetre tettem fel a történetünket. Az üzenetek célba találtak és már új burkolónk is van – mondja már kissé megnyugodva a fiatalember és édesanyja.


Mindketten hálásak a kapott segítségekért, információkért, bár azt egyikőjük sem érti, miért mondta vissza a munkát az eredeti burkolójuk. De tanultak az esetből, olvasóink pedig remélhetőleg az övékből: szerződés nélkül még egy fürdőszoba-felújításból is lehet rémálom. Lángéknak semmi sincs a kezükben, amivel a cserbenhagyójukat felelősségre vonhatnák.


Az új burkoló már neki is állt a feladatnak. A Kisalföldnek elmondta, olyanról már hallott, hogy csúszik a munka vagy rossz minőségű, de hogy a megbeszélt időpont előtt néhány órával mondja vissza valaki az elvállalt feladatot... Nos, ez még őt is meglepte. Talán egy eurós munka jött közbe – de ez sehogy sem tisztességes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!