Sopron és környéke

2016.10.03. 14:17

Bécsi utca: csak jobbra hajthatnak

A reggeli és délutáni torlódásokra kíván megoldást nyújtani az a közlekedési tábla, amit néhány hete tettek ki a Bécsi út és a Patak utca kereszteződésébe.

kisalfold.hu

A Bécsi út felől érkező autósok csak jobbra hajthatnak ki, a kiegészítő tábla a körforgalomba irányítja őket, onnan jöhetnek vissza és haladhatnak tovább a Patak utcán. A csúcsforgalom idején ugyanis nehéz a balra kanyarodás...


A környéken rendszeresen közlekedők szerint ugyanakkor ez a tábla cseppet sem enyhíti a torlódást, sőt! Aki a Bécsi útról nem tudott a sűrű forgalom miatt balra kanyarodni, eddig is elmehetett a körforgalomig, a haladási irány kötelezővé tételével viszont most akkor is csak jobbra lehet folytatni az utat, ha közel-távol nincs másik jármű.


Az utcának ezt a felső szakaszát tehát kétszer – oda is, vissza is – meg kell tenni, ez csak tovább növeli a forgalmat, szennyezi a levegőt, ráadásul a rendkívül forgalmas bécsidombi körforgalmat is lelassítja.


Olvasóink tapasztalatait továbbítottuk [namelink name="Mágel Ágost"]nak, a Városfejlesztési Bizottság elnökének, aki azt ígérte, felülvizsgálják a csomópont közlekedését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!