Sopron és környéke

2016.10.11. 08:50

Az ingázók Ausztriában vásárolnak - 104 millió eurót hagytak Burgenlandban

Több pénzt költenének a magyarok Burgenlandban, ha például zökkenőmentesebb lenne a határátlépés.

kisalfold.hu

A magyar vásárlók nyolcszor annyi pénzt költenek el Burgenlandban, mint a burgenlandiak Magyarországon - közölte [namelink name="Peter Nemeth"], a tartományi kereskedelmi kamara elnöke. - Éves szinten ez nettó 104 millió eurót jelent. S már csak emiatt is fontos partnernek kell tekinteni őket.


A magyarok Burgenlandban főleg élelmiszert, ruházati- és tisztálkodási termékeket vásárolnak. A szolgáltatások között megtalálhatók a banki ügyek, orvosi vizsgálatok, vagy éppen az edzőtermek.


- A burgenlandi gazdaságnak is fontos szereplői a magyar vásárlók - tette hozzá Peter Nemeth. - Már a tartomány pénzügyi egyensúlyban tartásánál is számolni kell velük. A burgenlandiak ugyanis nem helyben, hanem inkább Alsó-Ausztriában, Stájerországban költik el a pénzüket.


A vásárlók szempontjából barátságtalan lépésnek tartják a  bevezetett szigorított határellenőrzést. Ez ugyanis nem segít a kereskedelemnek.


A szakértők úgy vélik, ha zökkenőmentesebb lenne az átjárás, akkor az azt is jelentené, hogy fellendülne az üzletek, szolgáltatók forgalma is - közölte az ausztriai közszolgálati média.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!