Sopron és környéke

2016.10.04. 12:46

A legszebb fekvésű falu Fertőrákos

<br>Fertőrákos nyerte az origo.hu versenyének első fordulóját a Győr-Moson-Sopron megyei falvak közül. Második Fenyőfő, harmadik Dunaremete lett. Az internetes portál az ország legszebb fekvésű települését keresi.

kisalfold.hu

Magyarország legszebb fekvésű faluját szeretné megtalálni olvasói segítségével az origo.hu. Az első fordulóban minden magyarországi megye három-három jelölttel indult, így összesen ötvenhét település kezdte meg a küzdelemsorozatot. Az indulókat a megyei közgyűlések munkatársai és turisztikai szakemberei javasolták. A versenyben részt vevő települések fényképeket készítettek, amelyeket látva az olvasók voksolhattak, hogy kiderüljön, melyik falu nyeri a „megyei legjobb" címet.

Fertőrákos bizonyult a megye legszebb fekvésű településének.

Fertőrákos bizonyult a megye legszebb fekvésű településének.


Nos, ezen a szavazáson Győr-Moson-Sopron megye legszebb fekvésű települése Fertőrákos lett 4234 vokssal. Fenyőfő 3364, Dunaremete pedig 2887 jelölést kapott.


A verseny második fordulójába minden megye legjobbja, azaz 19 falu került, az olvasókon múlik, közülük melyik lesz az ország legszebb fekvésű települése.


– Örülünk a versenynek, s még jobban annak, hogy a megyében ránk adták a legtöbb voksot – kommentálta a hírt [namelink name="Palkovits János"], Fertőrákos polgármestere. – Sokan ismerik a falunkat, elsősorban a kőfejtő miatt, gyakran halljuk a turistáktól, hogy milyen szép helyen élünk. Igen, mi mindennap tudunk örülni falunk szépségének... – mondta el Palkovits János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!