Sopron és környéke

2016.09.14. 10:27

Világszínvonalú technológia, családias légkör

Családi napot tartottak a VELUX Magyarország Kft. fertődi telephelyén. A kulturális programokkal, tortasütő és főzőversennyel színesített egész napos rendezvénnyel a gyár alapításának 30. évfordulóját is ünnepelték.

kisalfold.hu

Harminc évvel ezelőtt, 1986-ban tették le a tetőtéri ablakgyártó vállalat alapkövét Fertődön. A kezdeti ablak-összeszerelő üzem mára a régió egyik legkorszerűbb gyára és legnagyobb munkaadója lett.


– Ma már több mint százezer négyzetméteren dolgozunk, két telephelyen, Fertődön és Fertőszentmiklóson. A dolgozóink száma meghaladja az ezret és naponta több ezer ablakot gyártunk – mondja elöljáróban [namelink name="Vincze Zoltán"] ügyvezető. – Az évek folyamán a létszám, a gyártott mennyiség és a beruházás volumene is folyamatosan emelkedett. A kezdetektől hozzávetőlegesen 25–30 milliárd forintot invesztált az anyacégünk a két gyáregységbe. Míg az első években csak ablak-összeszereléssel foglalkoztak a fertődi üzemben, addig mára a tetőtéri ablakok teljes alkatrészlistája megtalálható nálunk.

Czetin Tamás és Raszipovics Péter mérnökök Vincze Zoltán ügyvezető igazgatóval nosztalgiáznak az összegyűjtött emléktárgyak fölött

Czetin Tamás és Raszipovics Péter mérnökök Vincze Zoltán ügyvezető igazgatóval nosztalgiáznak az összegyűjtött emléktárgyak fölött.

Mi készítjük a fa alapanyagokat, az üveget, az alumínium alkatrészeket és végezzük az összeszerelést. A nemzetközi cégcsoporton belül mi vagyunk az egyetlen olyan üzem, ahol minden alkatrészt gyártanak. Ez elsősorban az ügyes kezű dolgozóinknak, a kiváló szakembergárdának köszönhető.


Annak idején a kézi összeszereléshez elegendő volt egy csavarhúzó és néhány szerszám, ma pedig már világszínvonalú technológiát alkalmazunk. Ez fontos a termelékenység, a minőség és a kollégák szempontjából is. A fiatal mérnökök számára pedig azért jó, hogy magas színvonalú technológiával dolgozhatnak, mert így biztosított a szakmai fejlődésük. Az itt folyó tevékenységet a cég nemzetközi menedzsmentje is nagyra értékeli, ennek köszönhető, hogy évről évre jelentős összeget invesztálnak a két gyáregység fejlesztésébe.


A fertőszentmiklósi Bősze család akár szimbóluma is lehetne a VELUX „vállalati filozófiájának". Bősze Imre 13 éve, felesége, Erika 14 éve dolgozik a vállalatnál. Három éve a lányuk is belépett, sőt, a vejük is a vállalat dolgozója. – Korábban Fertőszentmiklóson és Sopronban is dolgoztam, de az ismerősöktől sok jót hallottam a VELUX-gyárról, ezért amikor lehetőség nyílt rá, jelentkeztem. Könyvelőként kezdtem, majd egy belső pályázatot elnyerve a HR-részlegre kerültem. A


zóta sem bántam meg, mert jó a munkahelyem, szinte egész nap barátok között vagyok – fog a családi történetbe Erika. – Engem a feleségem csábított ide – csatlakozik a beszélgetéshez Imre. – Számomra a stabil jövedelem, a biztos megélhetés mellett a munkakörülmények is vonzóak voltak. Míg sok helyen csak beszélnek a biztonságról, addig itt folyamatosan tesznek is érte. Karbantartóként kezdtem, most energetikusként dolgozom. Az eredeti végzettségem műszerész, de a cég támogatta a továbbtanulásomat, így villamosmérnöki diplomát szereztem.


Látva a vállalat fejlődését, a lányunknak, Gertinek is javasoltuk, hogy jöjjön ide. Ő nemzetközi logisztikusként dolgozik – zárta a családfő.


Annak ellenére, hogy a VELUX egy multinacionális vállalat, igyekeznek megőrizni a családias jelleget. – Azért szervezzük meg évről évre a családi napot, hogy a dolgozóink még közelebb kerüljenek egymáshoz. Ide eljöhetnek a családtagok, a gyerekek is, és összebarátkozhatnak.


Ez a gördülékeny kommunikáció és a csapatépítés szempontjából is fontos. Sok érdekes programot kínálunk, a rendezvénysátorban a dolgozóink néptáncegyüttesei, énekkarai, zenekarai lépnek fel, vannak gyerek- és kézműves-foglalkozások, egészségügyi sátor különböző szűrésekkel és véradással. Idén rekordszámú, harmincegy csapat nevezett a főzőversenyre és a 30. évforduló alkalmából születésnapi tortasütő versenyt is hirdettünk – mondta Tóthné Henye Ágnes humánerőforrás-igazgató, akitől azt is megtudtuk, egy jótékonysági sétát is szerveztek a Bátor Tábor javára.


– A VELUX-alapítványok már több alkalommal támogatták a szervezetet. Most két dolgozónk hívta fel figyelmünket a tábor Élménykülönítmény nevű programjára. A kezdeményezésükhöz harmincan csatlakoztak és vállalták, hogy egymillió forintot gyűjtenek október közepéig a súlyosan beteg gyermekek élményterápiás foglalkozásaira. Szombat délután pedig egy közös sétán vettünk részt Fertőd Fő utcáján, hogy felhívjuk a figyelmet a jótékonysági szervezetre. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a www.elmenykulonitmeny.hu/velux weboldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!