Sopron és környéke

2016.09.27. 20:37

Veres András: A lelkiismeretnek kell döntenie

Én nemmel fogok szavazni. Meggyőződésem szerint ez a népszavazás direkt módon nem a migránsokról szól - mondta a megyés püspök.

kisalfold.hu

A KDNP soproni szervezetének meghívására tartott előadást A keresztény ember a szekularizált világban címmel kedd este a Hotel Sopronban [namelink name="dr. Veres András"], a Győri Egyházmegye püspöke, ezt megelőzően sajtótájékoztatón összegezte előadása témáját. Kitért a vasárnapi kvótanépszavazásra is.


– A legnagyobb probléma Európában és idehaza is a vallástól való eltávolodás. Az ateista diktatúrák idején felnőtt generációkban sok a tévhit, ráadásul a keresztények is visszafogottabbak, mert a félelem még mindig él. Márpedig a jó keresztény nem fél. Nem fél a hatalomtól és a véleménynyilvánítástól sem – mondta elöljáróban dr. Veres András.


A kérdésre, hogy egy jó keresztény hogyan szavazzon vasárnap, azt válaszolta: – Nem fogom megmondani. De el kell menni és mindenkinek a lelkiismerete szerint kell döntenie. Én is ezt fogom tenni, s én nemmel fogok szavazni. Meggyőződésem szerint ez a népszavazás direkt módon nem a migránsokról szól, sokkal inkább arról, megőrizhetjük-e nemzeti identitásunkat.


A menekültekkel kapcsolatban pedig úgy vélem, felelőtlenség őket arra buzdítani, hogy útnak induljanak. Hazájukban kell őket segíteni. De meg is kell küldönböztetni a háború elől menekülőket a gazdasági migránsoktól és legfőképp a terroristáktól. Az egész probléma legnagyobb kárvallottjai az ártatlanok.


Miattuk is gondolom úgy, hogy a kampány stílusa nem volt megfelelő, egyik oldalon sem – zárta tájékoztatóját a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, dr. Veres András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!