Sopron és környéke

2016.09.14. 10:30

Egyedül maradt három gyermekével

Egy háromgyermekes édesanya vállára szakadt a család fenntartásának minden gondja, baja: férje néhány hónapja otthagyta őket, az iskola- és óvodakezdés pedig felemésztette minden tartalékát. Az édesanya segítséget olvasóinknak köszönhetően a Lapcom Média Alapítványtól a Jóakarat Hídján kapott.

kisalfold.hu

– Amikor férjem egyik napról a másikra úgy döntött, otthagy minket és egy másik nővel kezd új életet, igen nehézzé vált a sorsunk – fogott történetébe a bőrdíszműves szakmát tanult, de gyesen lévő, sárvári születésű Z.-né Schimmer Mária.


– Három gyerekkel – akik kilenc-, négy- és kétévesek – akkor is nehéz egyedül, ha a férjemmel a gyerektartásban megállapodtunk. Ehhez jön a gyes és a családi pótlék összesen hetvenkétezer forintja. Nehéz ennyi pénzből kijönnöm, miközben albérletben lakunk, amely a rezsivel együtt közel havi hetvenezer forintba kerül. Korábban is albérletben voltunk Újkéren, de a völcseji megfelelőbb környezetet biztosít a három kicsinek, nagyjából ugyanannyi pénzért.


A költözésben az is szerepet játszott, hogy itt lakik az egyik barátnőm, akire egyrészt számíthatok, másrészt arra gondoltunk, koszorúkötéssel fogunk megpróbálkozni, hátha egyenesbe jön az életem. Eredeti szakmám műveléséhez komoly beruházásra lenne szükség, így az egyelőre nem járható út a számomra.


– Elkezdődött az iskola, az óvoda, a költözés is jócskán felemésztette tartalékaimat, a fűtési szezon is lassan közeledik, épp ezért a legjobbkor érkezett az alapítványi segítség. Nagy hálával gondolok a Lapcom Média Alapítvány Jóakarat Hídjára, annak százötvenezer forintos támogatására. Tudom, az alapítvány a jótékonykodó Kisalföld-olvasók által adakozhat a rászorultaknak, ezért hálatelt szívvel gondolok az önzetlen olvasókra is – nyomott el egy könnycseppet a szemében Mária.

Ha támogatást adna vagy kérne

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve az ügyfélszolgálati irodáinkban kihelyezett sárga postai csekkeken is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az [email protected] e-mail-címre várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!