Sopron és környéke

2016.08.18. 15:18

Ünnepi programok Sopronban

A korábbi évek hagyományait követve Sopron együtt ünnepli az államalapítás és a Páneurópai Piknik évfordulóját.

kisalfold.hu

 A Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban augusztus 19-én, pénteken 15 órakor a Gróf Claus Schenk von Stauffenberg és 1944. július 20-a – államcsíny és a Hitler elleni merénylet című kiállítást nyitják meg.

A Páneurópai Piknik emlékparkban 18 órakor Frank Spengler, a Konrad Adenauer Stiftung magyarországi képviselet-vezetője és Magas László, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnöke emlékezik.


Perényi Miklós gordonkaművész és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar ad koncertet 20 órakor a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol Katharina Landgraf német parlamenti képviselő és Firtl Mátyás országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet.


A Szent István-templomban szombaton 9 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, ahol az államalapítás alkalmából Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő mond beszédet.


Az évfordulók alkalmából újra lesz Soproni Piknik a Várkerületen: pénteken 18 órakor a Ska Tunes, 21 órakor az Ocho Macho lép fel.


Szombaton Sopron Város Fúvószenekara és a mazsorettek felvonulása szórakoztatja az érdeklődőket 15 órakor, majd a Testvériség néptáncegyüttes, a Drazsé zenekar, a Four Corners és a Passion Projekt lép fel.

Vasárnap a Boka Színház János vitéze kezd 15 órakor, utána a Kaláka, Lilienn és Kónyai Tibor, 20 órakor pedig a Honeybeast lesz a színpadon.


A Várkerületen a koncertek mellett légvárak, kézművesfoglalkozások, aszfaltrajzolás, veteránautó- és -motorkiállítás, kirakodóvásár is lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!