Sopron és környéke

2016.08.09. 19:09

A kutyáknak is kell útlevél - Egy autóban tíz ebet találtak az osztrák rendőrök

Szerbiából Franciaországba szállították volna azokat a kutyákat, amelyeket a zárt, levegőtlen helyről a Miklóshalmánál "szabadítottak" ki az ausztriai rendőrök.

kisalfold.hu

Egy járművet állítottak meg a miklóshalmi (Nickelsdorf) határon az ausztriai rendőrök. A hat utas okmányai rendben voltak. Az autó átvizsgálása során azonban nyolc, törülközővel lefedett dobozokat találtak.


A hivatalos szerveknek a tulajdonos, egy negyvenegy éves francia férfi azt mondta, hogy a kutyákat az internetről, Szerbiában rendelték meg. Így most azokat onnan Franciaországba szállítanák. Az ebek azonban semmilyen papírral, így állatútlevéllel sem rendelkeztek.

Fotó: Rendőrség Burgenland

Egy kutya a tízből. Fotó: Rendőrség Burgenland

A nyolc négylábú mellett, a hátsó ülésen, a lábtérben két Chihuahua-t is találtak. A kutyákon észrevettek sérülések, kiütések, helyenként tépett volt a szőrük és a fülük sem volt ép.


A kiértesített hatósági állatorvos megállapította, a kutyákat utazásra nem alkalmas, másfél méterszer másfél méteres ketrecekben szállították. A sofőr pedig semmilyen igazolást nem tudott átadni az ebekkel kapcsolatban. Így azt sem lehetett bizonyítani, hogy megkapták a szükséges oltásokat.


A kutyákat végül egy miklóshalmi menhelyen helyezték el - adta hírül az ausztriai közszolgálati média.

 

Címkék#Ausztria
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!