Sopron és környéke

2016.07.18. 11:01

Újranyittatnák az átjárót Sopronban, a Győri úton

A sopronkövesdi önkormányzat fél évig hozzájárulna az ingatlantulajdonosok közös költségéhez, ha Sopronban a Győri úti buszmegállótól a kórház felé a legrövidebb utat biztosító átjárót újból megnyitná a társasház.

Gosztonyi Miklós - Kisalföld napilap

Fülöp Zoltán sopronkövesdi polgármester szívén viseli az idős, beteg emberek gondját, akik a soproni kórházba járnak kezelésre.


„Bosszúsak a kerülő útért a betegek" címmel június 23-án foglalkozott a Kisalföld a soproni kórházba vidékről autóbusszal érkezők gondjával. Ugyanis a Győri úti buszmegállót a kórházzal összekötő átjárót – amely a legrövidebb távolságot jelentette az embereknek – az ingatlantulajdonosok hónapokkal ezelőtt lezárták. Emiatt a kezelésre járó idős betegek, köztük a bottal közlekedők, négy-ötszáz méteres kerülőre kényszerülnek.

Fülöp Zoltán sopronkövesdi polgármester igen emberséges javaslattal fordult szerkesztőségünkhöz.


– A mi településünkről is többen vannak olyanok, akik állandó kórházi vizsgálatra, kezelésre szorulnak, s most nagy kerülőt kell tenniük a buszmegállótól. Rajtuk, valamint az összes érintetten szeretnénk segíteni. Úgy érezzük, a beteg, idős emberek érdekében megoldást kell találni a problémára – fogalmazott Sopronkövesd első embere. – A sopronkövesdi képviselő-testület hajlandó lenne fél évig bizonyos összeggel hozzájárulni a soproni társasház közös költségeihez, amennyiben újból megnyitnák az átjárót.


Felvettem a kapcsolatot a társasház közös képviselőjével, aki nyitottan fogadta, s tárgyalási alapnak tekintette javaslatunkat. Lakógyűlést kell majd összehívnia, hogy az ingatlantulajdonosokat megismertesse a részletekkel. Bízunk abban, hogy ezúttal kedvező döntés születik.


Mivel nemcsak sopronkövesdiek, hanem az egész vonzáskörzet falvaiból, városaiból utaznak autóbusszal a soproni kórházba a páciensek, reménykedünk, hogy a tehetősebb települések csatlakoznak kezdeményezésünkhöz. Követve példánkat, méltányos lenne, ha ők is áldoznának arra, hogy együttes erővel, közösen biztosíthassuk az átjáró további nyitvatartását – zárta Fülöp Zoltán sopronkövesdi polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!