Sopron és környéke

2016.07.11. 14:59

Új gépek takarítják Sopron belvárosát - fotók

A két, nettó 44 millió forint értékű gép a hónap végén áll munkába.

kisalfold.hu

– A város fejlődésével a Sopron Holdingnak is lépést kell tartania – mondta el Nagy Zsolt, a holding vezérigazgatója annak a kapcsán, hogy hétfőn bemutatták a cég a két, legújabb szerzeményét. – Időszerű volt ez a beszerzés, hiszen tavaly már átadták a felújított Várkerületet.


Az új takarítógépek a belvárosban szolgának majd. Ebbe a körzetbe tartozik bele jövőben a felújítás előtt álló Széchenyi tér is. Fontos, az üzletek, vendéglátóhelyek előtti járdaszakasz takarítása továbbra is az érintett tulajdonosok feladata, de ebbe az új gépek is besegítenek.


A nagyobb, sofőr irányította négykerekű, korszerű gép nettó 40 millió forintos árát, az önkormányzat támogatásából finanszírozták. A kisebb, négymillió forintos hulladékfelszedő árát a holding a saját költségvetéséből fedezte.

 

Új takarítógépek Sopronban. Fotó: Magasi


Kosztka András, a közterület-tisztítási divízió vezetője részletezte, a sofőr irányította gép három felépítménnyel rendelkezik. A zsír, olaj és egyéb szennyeződések eltüntetésére szolgál a vizes mosó kiegészítő. A seprű értelemszerűen az díszkő porát, az eldobott apróbb dolgok összegyűjtésére szolgál.


Harmadrészt képes arra is, hogy télen elvégezze a hótolást, a síktalanítást. A kisebb, félautomata gép a kézi utcaseprő dolgát könnyíti meg. A szemetet egy nagy tartályba szívja fel ugyanis.


Mint megtudtuk, az új szerzemények a kezdeti tesztelés után, még ebben a hónapban üzembe állnak. A holding fejlesztése azonban itt mér nem érvéget. Jelenleg közbeszerzést írtak ki egy nyári és téli üzemmódra is alkalmas kommunális célgép megvásárlásra, ami egy régi gép kiváltását szolgálja.


Várhatóan még idén ősszel meg is érkezhet a városba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!