Sopron és környéke

2016.07.23. 11:23

Sopron felkészült a népszavazásra

Négy napirendi pontot tárgyaltak meg a soproni képviselő-testület rendkívüli ülésén.

kisalfold.hu

A Győri Törvényszék felhívásának eleget téve módosították a Sopron Segít Közalapítvány alapító okiratát. Ezt követően döntöttek arról, hogy Fodor Tamás polgármester milyen álláspontot képviseljen a soproni vízmű közgyűlésén.


Kiderült az is, hogy egyedüli pályázóként továbbra is az MSZP-s önkormányzati képviselő, Kalmár István családi cége üzemeltetheti az Elit Mozit. A bérleti szerződés hét évre szól. A megállapodás szerint magasabb díjat fizetnek, de a felújítás költségét a város fizeti.


A választási bizottság tagjainak megszavazása előtt alakult ki egy kisebb vita. Az ellenzék kifogásolta, hogy miért csak közgyűlésen tudták meg a névsort, illetve azt is, hogy a rossz hangosítás miatt alig lehetett hallani a neveket. Emiatt az ellenzék a titkos szavazástól távol maradt. A döntéssel gyakorlatilag két választási bizottság jött létre.


Az egyik az önkormányzati választás feladatait látja el, a másik a parlamenti voksoláson, illetve a népszavazások idején működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!