Sopron és környéke

2016.07.11. 11:33

Aszfaltozás miatt lezárás Hidegvízvölgyi utcában

A Hidegvízvölgyi utcában elkezdődtek a felújítási munkák. Aszfaltozzák a burkolatot, ezért kedden és csütörtökön lezárják.

Gosztonyi Miklós - Kisalföld napilap

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., a soproni és az ágfalvi önkormányzat együttműködésében felújítják a Sopron–Ágfalva Hidegvízvölgyi utca aszfaltburkolatát a Brennbergi úti kereszteződéstől a tó melletti parkolóig. A felújítás során megerősítik a pályaszerkezet erősen károsodott részeit, és ezt követően két rétegben kap új burkolatot az út.


A munkálatok több mint 38 millió forintba kerülnek.


A Fehér úti tóhoz vezető utca áldatlan állapotára régóta panaszkodtak a környék lakói és az ingatlantulajdonosok. A megoldást az nehezítette, hogy az utcán két önkormányzat „osztozik". Az alsó szakasz – a Brennbergi úttól a kis hídig – Sopronhoz tartozik, a felső szakasz pedig külterület, Ágfalva községhatára.


A Kisalföld 2016. április 12-én „Megtaláltuk a környék legrosszabb útját" címmel írt a problémáról. Azóta a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kezdeményezésére megegyezés született a Taeg, az ágfalvi és a soproni önkormányzat között az út rendbetételéről.


– Az erdőgazdaság számára ez az útszakasz azért fontos, mert ezen keresztül tudja megközelíteni a Hidegvízvölgyi utca és a Csizma sarok erdőterületeit – közölte Kiss József, a Taeg Zrt. vezérigazgató-helyettese. – Mivel az út felújítása közös érdek, megállapodott Ágfalva és Sopron önkormányzata, valamint a Taeg Zrt. a felújításról. Eszerint a munkálatokat az erdőgazdaság végezteti el és a költségek felét is mi álljuk, a másik felén a két önkormányzat osztozik.


– A felújítás előkészítő munkái már zajlanak, a szakaszos ütemezés miatt nem zavarják a forgalmat – folytatta a vezérigazgató-helyettes. – Az aszfaltozás idejére azonban lezárják az utat a gépjárműforgalom elől. A kivitelező cégtől kapott értesítés szerint július 12-én, kedden 7–18 óráig, illetve július 14-én, csütörtökön 7–18 óráig tartanak ezek a munkálatok. Ezúton is kérjük az érintett terület lakóinak, ingatlantulajdonosainak türelmét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!