Sopron és környéke

2016.06.24. 11:52

Zénó esete másnak is intő jel

A hat és fél éves Pintér Zénó a zöld jelzésen ment át a zebrán, de nem szállt le a bicikliről, s az ugyancsak zöld jelzésnél kanyarodó autó elütötte. A kisfiú napokat töltött kórházban, de szerencsére már jól van. A közlekedési rendőrök ajándékokat vittek Zénónak, aki megígérte: ezentúl mindig tolja a kerékpárt a zebrán.

Nagy Márta - Kisalföld napilap

- Két és fél éves kora óta biciklizik. Mindig arra tanítottam, hogy tartsa be a szabályokat, nézzen körül és amilyen gyorsan csak tud, hagyja el az úttestet az átkelésnél. Aznap éppen nem volt rajta a sisak - Pintér Gábornak, az édesapának itt már elcsuklik a hangja. Élete legrosszabb másodpercei lehettek, amikor látta, hogy az előtte kerekező kisfiát elcsapja a kocsi. Nem hibáztat másokat... - A felelősség az enyém, nem is hárítom át senkire. Inkább azt szeretném, ha a mi kárunkból okulnának mások - mondja.


Ez az oka annak, hogy három egyenruhással mi is ott ülünk a teraszon és körbedongjuk Zénót. Hála istennek nyolc nappal a baleset után már semmi sem látszik a súlyos sérülésből. Az ősszel iskolába készülő kissrác széles mosollyal fogadja a Soproni Rendőrkapitányság munkatársait.


Ajándékokat hoztak - no és jótanácsokat.

- Alig kezdődött el a nyári szünet, máris megtörtént az első gyerekbaleset - csóválja a fejét Kovács Miklós alezredes. Az osztályvezető és kollégái sokat tesznek a balesetek megelőzéséért, Zénó is azért kap sisakot, láthatósági mellényt, térd- és könyökvédőt, hogy a példáján keresztül minél több szülőhöz, gyerekhez eljusson az üzenet: a közlekedés veszélyes üzem, mindig, mindenkinek észnél kell lennie.


- Zénó balesete a Mártírok útján történt, az Erzsébet-kert oldaláról mentek át a GYIK felé a zebrán, zöld jelzésnél. Csakhogy nem szálltak le a bicikliről, így a kisfiú gyorsan átért a másik sávba és az ott ugyancsak zöldnél kanyarodó autó elé került.


Zénó felcsapódott a motorháztetőre. Kisebb lehetett volna a fejét érő ütés, ha van rajta sisak - eleveníti fel a történteket Kovács Miklós. A kisfiúnak megrepedt a koponyája, egész nyáron vigyáznia kell magára, nincs strand, bicikli, roller. Nagy büntetés ez számára, de valahol talán ő is tudja: örülhet, hogy nem lett ennél komolyabb baja.


- Mit kell csinálni, ha a biciklivel a zebrához érsz? - kérdezi Szabó Noémi főtörzs- őrmester. Zénó csibészes vigyorral vágja rá: ,,Leszállni a bringáról!" A közlekedési osztály munkatársa évek óta tart ovisoknak közlekedési bemutatókat, járt Zénó csoportjában is.


A sors különös lapkeverése során éppen ő ment helyszínelni a kisfiú balesetéhez, s legnagyobb meglepetésére Zénó abban az ijedt állapotában is felismerte. A kissrác most már mint jó ismerősének ígéri meg: nagyon fog vigyázni magára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!