Sopron és környéke

2016.03.17. 19:38

Vita három perc miatt - Mi történt a soproni földárverésen?

Irinkov D. Mihály, az egyik licitáló ügyvédje állítja: három perces késés miatt egy másik résztvevőt ki kellett volna zárni az föld árveréstől. Fellebbeznek.

P. Horváth László

A földet a gazdáknak program keretében a soproni, illetve a kapuvári járás bizonyos állami tulajdonú parcelláit hirdették meg árverésre a szerdán reggel kilenc órától. Ezt megelőzően 8-9 óra között zajlott a regisztráció.


– Nagy felhördülést okozott a terem előtti gyülekezőkor, amikor meglátásunk szerint kilenc óra három perckor jelent meg az egyik licitáló a földárverésre – mondta el Irinkov D. Mihály, az egyik iváni földre árverező gazda ügyvédje. – A jelenléti íven először 8. 59 percet tüntettek fel, majd ezt javították ki kilenc órára. Úgy véljük, késés miatt az árverésből ki kellett volna zárni, illetve azon el sem indulhatott volna.


Az ügyvéd így folytatta: ügyfelem ezen a közjáték miatt az árverésen szándékai ellenére nem licitált.

Pedig szerette volna megvenni a földet, hiszen azt bérlőként korábban is ő művelte.


Így fordulhatott elő, hogy a másik érdeklődő kikiáltási áron, 7,95 millió forintért jutott hozzá a 6,2 hektáros répceszemerei szántóhoz. (Az ügyben kerestük a másik érintett felet is, de ő nem akart nyilatkozni).


Úgy tudjuk, arra hivatkozva nem utasították el a földárveréstől a másik licitálót, hogy ő időben érkezett, a regisztrációja pedig folyamatban volt.


A szerdai árverésen Sopronban harminckilenc földterületet hirdettek meg eladásra. Ezek közül végül ötöt árvereztek el.


Szerkesztőségünk az ügyben megkereste a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet is.


Közölték: "bárki, aki az árverésen érdekelt és annak lefolytatásával kapcsolatban jogszabálysértést észlel, bejelentéssel élhet az NFA elnöke felé. Amennyiben ilyen jelzés érkezik hozzánk, kivizsgáljuk és ha megállapításra kerül a szabálytalanság, lehetőség van az árverés érvénytelenítésére" – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!