Sopron és környéke

2016.03.25. 08:03

Sztrájkbizottság alakult a sopronkövesdi Autolivnél is

Egyre nehezebb megfelelő számú munkavállalót felvenni az üzembe, pont a bérhiány miatt. Reagált a Kft.

kisalfold.hu

Sztrájkbizottság alakult az Autolivben is a bértárgyalások megnehezedése miatt - tudta meg a Kisalföld Molnár Ákostól, a Vasas Szakszervezeti Szövetség területi ügyvivőjétől.


A sopronkövesdi üzem az Audi és több neves autógyártó beszállítója, biztonságtechnikai eszközöket gyárt és mintegy 2300 embert foglalkoztat. Az érdekvédő hangsúlyozta: egyelőre még nem döntöttek a sztrájkról, de előkészitik azt.


Megjegyezte: annak ellenére nem tudtak megegyezni mindeddig a béremelésről a cégvezetéssel, hogy egyre nehezebb megfelelő számú munkavállalót felvenni az üzembe, mert a munkaerőhiány fő oka a munkabérhiány.

Így reagált az Autoliv Kft. arra, hogy a Vasas Szakszervezet bejelentette, a sopronkövesdi gyárban működő helyi szervezete sztrájkbizottságot alakított:

 

“Az Autoliv Kft., mint a gépjármű utasvédelmi berendezéseket gyártó Autoliv cégcsoportjának magyar vállalata, különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy valamennyi érintettjének legnagyobb elégedettségére végezze tevékenységét. Közülük is kiemelkedően fontos számunkra az a 2.500 fő alkalmazott, akik nap mint nap a vállalatnál dolgozva teszik lehetővé világszinvonalú termékeink előállítását. A szakszervezettel a tárgyalások folyamatban vannak, s olyan, gyors megoldásra törekszünk, amely az érdekelt felek kölcsönös megelégedésére szolgál."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!